Dagens ridning

2012-02-14 @ 20:46:06


Dagen ridning på Basse!

Kom till stallet direkt efter skolan som sagt och tog in basse från hagen direkt.

Började lektionen med att ta tyglarna exakt lika långa och bara se till att han lyssnade för skänkeln. Kan inte förklara så mycket men han lyssnar väldigt segt för skänkeln om man inte säger åt han från början! Vi gick på en volt och flyttade undan för att se till att han lyssnade för första början när jag bad honom att göra något (ex. flytta undan bakbenen) Gjorde samma sak i traven (fortfarade hålla händerna stilla) men fick leda lite med inretygeln på just volten.

Sedan gjorde vi lite skänkelvikningar som förövrigt gick otroligt bra i slutet och sedan arbetade galoppen. Försöka träna fram en riktig galopp där den är kort med fortfarande action i galoppen. Han kom igång med riktig träning detta pass och badade i svett när vi var klara.

Nu vet jag hur jag ska rida för att kunna hålla han i riktig träning och det handlar även inte bara om att få fram han i den farten och lydnaden han ska ha utan att ska fortfarande vara kvar i samma postion. I stallet fick han bli strechad och massa morötter och extramat!

Inga bilder denna gång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0