29onde

2012-03-29 @ 21:33:38
Hej på er!

Har blivit så mycket fevande fram och tillbaks så tog bort som två senaste inläggen. Idag har jag hunnit med både gymmet, solat och börjat på mitt nationella tal. Känns skönt och snart är det lov, eller? Har massor av saker innan men känns som allt är under kontroll trots allt.

Idag tog Marika Basse, hon tömkörde 40 min med bommar, han hade varit glad och pigg så det gick bra antar jag. Imorgon var det meningen att vi skulle hoppa men eftersom min tumme är inte helt ok så tar jag och går en promenad med honom, mysigt.

Imorgon kväll blir det partaj med vännerna, sover även över där festen håller hus. Lördag ska jag och mor åka in till Stockholm för vårshopping, det blir också mysigt. Marika tar Basse, så blir det dressyrträning på Killberry.

Igår (onsdag)

2012-03-29 @ 08:19:30
Konstig dag igår.

Gick i skolan kom till gymmet lite tidigare än tänkt men min vän har glömt sin tröja så då sket vi i det, köpte glass och åt på subway istället.. kom hem gjorde lite historia läxa och min vän färgade utväxten.

Åkte till stallet vid 18.00 och gjorde det mesta som ska göras, borsta fodra hästar osv. Som grädden på mosen så bet hästen min tumme när jag spände sadelgjorden. Hans sadel sitter väl inte helt rätt och han är lite känslig, vi ska åka och kolla sadeln men nu är det mycket som vi bollar med våra händer här i familjen. Menmen aj sa jag och fick 3-4 märken på handen, han fick tag på hela tummen trots allt. Gav mig inte och red ett helt dressyrpass. Konstig nog gick allt som en dans, körde öppnor i trav och galopp. När jag hoppade av så började det värka igen och nu kan jag inte använda tummenf*n. Får se hur jag klarar av denna dag. Tur att det var vänster och inte höger.

Idag är jag häst fri som tur!   /fanny

Där längst ner vi lilla röda pluppen gör det som mest ont, runt om.

28 mars

2012-03-28 @ 17:42:54

Har ni märkt att mars snart är slut? Efter mitt påsklov som är v.15 är det ca 8 veckor kvar till sommarlovet, sjukt!

Har bytt om nu och åker straxt till stallet. Pappa sitter i storkö påväg hem så fick ragga skjuss av en tjej i stallet, schysst! Idag står det som sagt dressyr på schemat för Anna Nilsson, denna gång på Basse så nu får vi se. Hon har sett honom gå med Marika iallafall.

Ska försöka blogga mer när jag kommer hem.. :)        /Fanny


Gårdagens pass

2012-03-28 @ 08:23:52
Igår red jag dressyr på utebanan, perfekt underlag där nu.

La mig på en volt och arbetade galoppen och övergångar från skritt och galopp och galopp till skritt. Gick helt okej, från galopp till skritt är ju problemet då han travar där emellan. Men det är ju något man kan öva på och inte är en sån tråkig sak.

Idag går jag till 15.00 sedan blir det gymmet. Nu ska jag komma igång!


image description

3 bilder från söndags

2012-03-27 @ 18:00:00



Framtiden

2012-03-27 @ 08:20:10



Såhär ser det ut framöver. Även en fältävlan på kinda men det har inte kommit ut, och blåkulla hoppning men måste prata med min tränare först så vi kan ta en koll tillsammans eller något. Svårt när jag inte har någon direkt "riktig" tränare just nu.

idag är det lång dag i skolan så får se när jag bloggar igen!


Video från helgen

2012-03-26 @ 21:15:36

Över lycklig

2012-03-26 @ 15:53:35
Idag ska jag få skritta ut på Basse som jag sa imorse. Och jag kan erkänna att jag är över lycklig!

Praktiken idag gick bra. Fixat och donat lite och så. HAr fixat lite med ärenden som man måste göra ibland när man är vuxen. Jagat folk till att dem ska komma på min student skiva som är om en vecka.
Filmerna håller på och laddas upp. Tog en hemsk tid att ladda upp dem idag. Så dem kommer in när dem är klara!
/Amanda

hemma idag

2012-03-26 @ 12:06:35

hemma idag av olika anledningar.


Min fina kille


Måndag

2012-03-26 @ 08:40:29

Hinner inte blogga så mkt.

Idag är det jag AManda som faktiskt ska få skitta ut på Basse. Gud vad jag har saknat.

Filmer från marikas ritt kommer upp. Hon red La.3 på 60%. Super nöjd är jag i alla fall. Marika var lite besviken. Både hon och domaren hade olika meningar. Dock fick BAsse bättre betalt än vad både jag och Marika tyckte :)


image description


HEjdå. Måste till Praktiken. Hemma vid 15.30 ses då :D


Tävlingsbilder

2012-03-25 @ 19:39:52
80cm:





90cm:





Södertälje ridklubb

2012-03-25 @ 18:55:54

Idag var det payn jump på södertälje ridklubb. Helt okej tävlingsplats, transporterna stod nära och ridhus där man tävlade och red fram på. Dock var min toast knäpp och fanns knappt plats att rida fram. Fick även en tokstålle till häst inne på framridningen som mig.. Inte alltid lätt.

80 cm: Skrittade fram otroligt länge och tillslut fick jag hoppa fram. Kändes jätte fin och på varje tävling nu har han verkligen velat visat upp sig och orka anstänga sig lite mer än på hemma plan. Alla språng satt fint och vi vart nöjda med 2 hopp på räcke och 3 på oxer. Gick in och red banan. Han hamnar lätt i fel galopp och korsgalopp men vi red runt felfritt och på videon såg rundan jätte bra ut. Nöjd. Men var jätte nervös över 90cm...

90 cm: nervös tjej gick in nästan direkt efter 80 cm in i ridhuset och skulle hoppa fram till 90cm. Anna (tjej från samma ridgrupp som mig) Red direkt efter mig och vi båda var lite nervösa så vi peppade varandra. Tillslut tog jag modet och hoppa räcket, gick hur fint som helst och fick till rakt och runt språng. Kändes hel lugnt. Oxer hoppade jag två gånger för första hoppade han ut i kanten och andra gången med men jag nöjde mig. Jag kom ju trots allt över utan problem. Inne på banan gick det bättre än förväntat, nolla där med. Galoppen satt bättre då än i 80cm och nu var han tvungen att använda den mer för att komma över.

Jätte nöjda tjejer åkte hem sedan efter att alla förutom lille amanda nollat sina rundor. Duktiga vi är!

/fanny


Trött

2012-03-25 @ 18:13:52

Usch vilken bra dag men usch vad trött jag är och riktigt ont i öronen. Skriver mer senare om jag har tid, måste plugga!


Lördag

2012-03-25 @ 09:23:00
God morgon alla Läsare, Amanda här!
Jag ligger fortfarande i sängen. Teven är på och jag ska väl ligga här och mysa ett tag innan jag tar tag i städningen i mitt rum.
Har vart uppe och tagit mig en kopp kaffe.
Syrran, mamma och pappa har åkt till SRK (södertälje ridklubb) för Pay&Jump. Fanny är där med Killberry som ni kanske har läst. Basse skulle också vara med men så vart det inte. Eftersom att vi har lag i Dressyr allsvenskan i både div.3 och 2. I mitt fall där jag skulle rida div.2.
Men laget hade löst sig för några veckor sen om vilka om skulle rida laget. Men i Fredag vart det sjuka hästar mm. Så då skulle Marika rida på sin lilla Tea. Men hon har fått en sömm fel spikad så då erbjöd jag mig att låna ut Basse till Marika. Eftersom att hon ändå har ridigt han och så, så är jag snäll.
Dock har han aldrig sprungit LA.3. Så det blir en debut utan krav. Mest för lagets skull. Så det ska bli spännande och se vad domarna tycker om Basse över lag och jag hoppas på % över 50 iaf.
Jag åker så klart med som hästskötare och ska försöka att filma. Dock är min mobil inte den bästa. Men ska göra mitt bästa.
Dem andra omgångarna ska jag försöka rida :) Får se hur det går för laget idag. Lär ju vara en del fina hästar :) Så lika bra och åka med oss se konkurrenterna! :D
Igår var jag i stallet också. Fick lite jobb att göra. Eftersom att jag utbildar mig till frisör så är det många som frågar om jag kan raka deras hästar. Så jag ställer så gära upp att göra det. Så en liten vit ponny vart klippt sen efter att mamma hade ridit klart å fick Basse en ny frisyr.
Mamma och Fanny har tjatat i veckor att han har lång man. Så fixade det också.
image description
Fint va. Dock ligger den aldrig still då halva alltid ligger på andra sidan. Det är bara snyggt så länge Basse står still, haha

Ändrade planer

2012-03-23 @ 21:12:24

Gokväll på er!

Sitter och läser ridsport som kom igår, någon mer som får hem den? Annars finns den ju att köpa på affärer. Det står ju alltid något bra i tidningen.

Har känsla av att jag vill vara i stallet hela dagen imorgon och bara mysa och fixa hästarna. Men "tyvär" så åker Basse inte med på söndag. Marika var tvungen att hitta häst till allsvenskan och det får bli våran hästis. Så bara Killberry till payn jump. Men båda hästarna ska endå badas, Killberry flätas, ridas också.

Ska fortsätta läsa nu. Ska försöka trycka in plugg imorgon också!

/Fanny


Tävlar

2012-03-23 @ 15:49:48

Jag är med och tävlar hos Lamia West om ett par boots från HÖÖKS
De kommer passa perfekt i terrängen snart!


Payn Jump

2012-03-23 @ 09:25:38
På söndag står payn jump på schemat. Vi åker bort till srk. Ni som läst våran blogg vet att det var där Amanda ramlade av och fick sin skada. Hoppas nu att det inte finns någon otur för mig där och det kommer gå hur bra som helst.

Killberry hoppar 80&90cm
Basse får hoppa 70cm

Känner mig att detta funkar bra. Går igenom mitt huvud väldigt ofta hur jag ska rida KB inne på banan och även Basse men honom är det bara styra och ge eftergift på (typ) Känner mig jätte taggad och imorgon ska killberry få gå lite lydnad med också konditionsträna lite. Basse ska också få konditionsträna tror jag eller uteritt. Marika rider honom idag!


Min fina pojke

Bilder från onsdagens hopplektion

2012-03-23 @ 09:18:15
I onsdags var det hoppning på schemat igen! Vi hade byggt stor bana på utebanan, härligt att kunna rida där ute igen.

Vi hoppade alla delar för sig, som förra gången. Vi hade två hinder på rad med 20m mellan, 3 galoppbommar, 4 travbommar, och en kombination. Med hindrerna fanns vattenmatta och plank. Gick otroligt bra även fast jag och Basse stannar på den låga nivån ca 60-70cm (samma som 11 åriga amanda på sin ponny) haha. Så går det jätte bra. Min tränare sa att vi stannar här nu och försöker göra mig så säker som möjligt, ingen idé att skynda.





Hemma redan

2012-03-22 @ 22:09:05
Hemma redan men ingen tid för datan. Ska stänga ner och låta BB rulla på tv medans jag läser lite idrottsläxa. Vet inte alls hur min dag ser ut imorgon ska kolla upp det nu. Men sovmorgon har jag så går upp i tid för att uppdatera er!

torsdag

2012-03-22 @ 07:22:15
Idag har jag lång dag inne i stan med klassen och vänner.

Först ska vi göra massor av saker med klassen som att åka till svergies radio och sen gå på kulturhuset och sen ska vi se bio, hungerspelen blir det. Alla tjejer förutom jag har läst boken så vi får ju se hur det blir. Så jag blir jätte sen hem men den smällen får det bli! Bara umgås med mina vänner som jag knappt gjort den senast tiden,

Ska berätta massa andra saker när jag får tid imorgon!

Bara så att ni förstår

2012-03-21 @ 14:24:12
Varför det inte går för bra för oss.

1.Amanda praktiserar och hoppar fortfarande runt på kryckor.
2.Jag har sjukt mycket i skolan fram till påsklovet, och efter så börjar nationella.
3.Basse var inte riktigt ren igår i slutet av passet så vi får se hur det går idag.
4.Basses sadlar ligger inte alls bra just nu. Måste åka till mustang snarast.
5.Måste få tag på ryktsten åt hästisarna, dom fäller hemskt mycket.
6.Måste köpa easywhite innan söndag och "tävlingen"
7.Marika kan inte ta Basse längre då hon bytt jobb från ridklubbspersonal till något konstigt som inte handlar om hästar alls.
8.Får känslor och man vill umgås med vännerna istället för bloggen.
9. Våran design ser inte alls rolig ut = tråkigt att blogga.


Nu är jag hemma och ska försöka få massor saker gjort när jag kommer loss från datahel*tet


/Fanny :)

Tisdag

2012-03-20 @ 23:21:36

Har fullt upp i mitt huvud just nu. Mycket saker man vill göra och tankarna går långt bort i molnen för fort. Vet inte alls hur jag ska avsluta och göra vissa saker. Mycket jag vill ha svar på.

Godnatt så hörs vi när jag kommit på fötter igen.


Tisdag

2012-03-20 @ 09:14:54
Godmorgon! Har sovmorgon på tisdagar så hinner uppdatera er lite.

Basse har fått vila två dagar i rad nu för jag inte haft tid med två hästar. Borstade av han leran igår dock och hittade ett sår på innebenet, bra häst. Spolade rent från leran och kylde med kallt vatten för det var varmt. Får se hur det ser ut idag.

Går lång dag idag och efter det ska jag ha utvecklingsamtal med min nya mentor så vi får se hur det går. Inga problem brukar det vara. Måste tyvär springa och borsta tänderna och leta strumpor, haha!

Dagen ridning

2012-03-19 @ 22:03:01
Idag var det en helt ny sak, nämligen ny ridlärare, Sirpa. Har ridit massor för henne för några år sedan då jag bara red för henne på ridskolehästarna.

Iallafall med en ny ridlärare menas det även nytt hästspråk, alla lärare har ju sitt egan ridsätt och sitt sätt att förklara ridningen på. Men Sirpa är verkligen en bra tränare och mer utvecklad inom dressyren.

Vi började med att rida på stor 20 metersvolt och skrittade först för att få hästen lösgjorda, vilket stod på schemat hela passet. Vi travade och såg till att jag böjde honom helatiden och gav mig inte utan det var han som skulel börja ge sig coh slappna av. Red in på mindre volt och seda ut, även övergångar till skritt. Körde sedan några öppnor på långsidan för att se till att ha kvar han i formen och kräva lite mer.

La sedan till galopp och la oss på volter på kortsidorna och sedan öppnor i trav på långsidan. Såg till att inte ge mig med böjdningen och ställningen och tillslut så släppte det och efter att driva på lite kom vi igång i riktig galopp. Då kan inte munnen heller hålla sig koncentrerad utan man blir så otroligt glad och kan inte sluta le.

Sen var hästarna verkligen trötta så vi började trava av. Då kunde jag inte riktigt fokusera på att fortsätta hålla han böjd och ställd. Men tillslut så hittade vi en rätt bra ställning i formen och han gick kvar där och då sa sirpa att vi skulle testa att galoppera och försöka hålla kvar formen och stå upp samtidigt i sadeln så han kan lyfta ryggen och börja arbeta lite. Galopperade på i en riktigt galopp och gick riktigt fint, blir så glad!

Vill verkligen behålla sipra som lärare då hon är verkligen jätte bra! Hon pratar mycket och hon verkade verkligen intresserad av att få Killberry att gå fint och kunna utveckla sig.


Fina KB!  /Fanny


Dagens ridpass

2012-03-18 @ 22:06:10
Dagens dressyrträning med Anna Nillson.

Hade en halvtimme på mig att rida fram innan men glömde bort tiden så hann bara trava/galoppera fram i en kvart. Jobbigt för mig då han hade en dålig dag.. Dessutom hade jag en dålig dag eller har. Mina ögon vart jätte konstiga och jag kunde inte alls fokusera på mig och killberry för jag visste inte vart jag skulle ha mina ögon och det känndes som att dom rullade, har haft den känslan förut.

Iallafall så red vi dom mesta grunderna så Anna fick se vad det var för typ av ponny. Han har ju problem med sin högra bog. Efter hon sett honom i trav så bestämde vi oss för att se i skänkelvikningen. Då han helst drar upp huvudet och springer iväg. Vi flyttade istället undan lite mest på en volt och jobbade igenom bogen rijält, tillslut så kunde han iallafall börja söka sig neråt men endå väldigt spänd. Hon sa även till mig att försöka rida igenom högerbogen och ha han böjd men rakställd när jag rider i vänster varav för att få med den på spåret och den inte flyger iväg.

Jag själv tycker det gick helt ok, inte den finaste som jag hade väntat mig men han hade verkligen en dålig dag eller så red jag nog inte fram tillräckligt heller. Bjuder på lite bilder!





Det här med bloggen.

2012-03-17 @ 23:19:05
Det här med bloggen går ju inte bra alls. Vi har varken tid för uppdatering, program för att redigera bilder eller bildmatrial. Är väldigt snålt med det. Jag har varken haft tid för mig själv den här veckan så det är väldigt hårt.

Men jag kan säga med den tiden när en ny design är uppe och bättre rutiner kommer så kan jag säga att det blir bättre uppdatering och roligare. Har haft ens uperkväll men är för trött för att orka förklara från start till slut men jag berättar mer utförligt imorgon tror jag, lovar inget.

PUSS

Lördag 17 mars

2012-03-17 @ 09:40:07

Godmorgon på er!

Tänkt att redan halva mars har gått! Sjukt vad tiden går fort. Iallafall min natt har varit konstig. Vi ligger 3 tjejer i en 1.80 säng. Jag i mitten, syster på vänstra sidan och min vän louise på vänster. Syrran har legat på min vänstra axel hela natten och min vän har pratat/skrikit i sömnen, sjukt!

Nu ska jag fixa lite småsaker innan jag byter om till stallkläder! Mobilbloggar från stallet om det funkar! :)

/Fanny


Dagen ridning

2012-03-16 @ 23:56:38
Idag så drog jag till stallet direkt efter skolan. Satte på den oranga outfitten och drog mig ut. Red runt kvarängen som det kallas och sen tillbaks igen. Hade en otrolig tärningsvärk i magen vilket förstörde allt.

Dvs. att kunna stoppa en travade häst i långa dressyrläder och träningsvärk i magen utesluter att man inte kan sätta sig tillbaks utan man får dra till i munnen. Vilket han inte fattade varför jag gjorde och då vart han orolig. Allt var lite läskigare när vi travade hem igen så jag red lite mer på utebanan. Där gjorde han till sig igen och flög åt sidan.

Alltså det vart inget bra pass alls, kaos helt enkelt. Kan hoppas att min tärningsvärk försvinner tills imorgon så jag slipper göra såhär med tvåhästar..

Tyvär inga bilder som ni förstår då min fotograf är bortrest.

/Fanny

Myskväll

2012-03-16 @ 23:49:22
Hej på er! den dåliga uppdatering fortsätter. Har verkligen ingen inspiration till att blogga just nu utan lägger ner tid till andra viktigare saker som måste göras denna jobbiga vecka.

Men nu är det helg och allt fortsätter att rulla på i sina spår. Har satt i mig massor av godsaker denna kväll och nu börjar jag bli trött i ögat också. Inte värre att tärningsvärken sitter i från gårdagens gympass. Ska försöka kortförklara dagens ridning i ett annat inlägg alldeles straxt.

Men sen då. Imorgon lördag går jag upp vid ca 09.00 för att sedan åka med Louise till stallet för vikaiera på teorin för de allra minsta barnen. Efter det så ger jag mig upp på Basse. Inga planer alls på vad för ridninge men måste hålla mig utomhus iallafall. Sen drar jag och Marika ut på ritt med mig på Killberry och Marika på sin tea. Blir förmodlingen våran sista ritt tillsammans :'( På kvällen kommer Marika över och vi ska grilla och mysa massor.
Söndag blir det dressyrträning för Anna Nilsson som sagt, dock utan teori då hennes häst tyvär är allt, otur.


/Fanny :)

Dagens Produkt!!

2012-03-16 @ 10:26:04
Dagens produkt blir Lami-cells Flexi!

Dem ser riktigt sköna ut, ser ut att inte göra fula märken på läderstövlarna och man kan till och med matcha hej vilt med dem. Med tanke på vad dem har för färger. Priset ligger runt 120 kr. Inte alls farligt tycker jag. Men trist att dem bara finns i dam storleken (20mm)

friday im in love

2012-03-16 @ 08:46:21
Fick reda på igår kväll att jag hade sovmorgon och endast två lektioner idag så det sitter fint!

Sitter i soffan nu och min älskade vän kom över igår kväll och sov här så snart ger vi oss båda till skolan.
Tar mig direkt till stallet efter skolan och rider Basse nere på varpaplan, om vädret tillåter. Ikväll blir dte bara massa mys då min vän kommer hit igen och vi ska mysa galet!

Bloggar mer när jag kommit hem och vad som sker i helgen osv :)

Träning för Anna Nilsson

2012-03-15 @ 17:15:33
På söndag står det dressyrträning för Anna Nilsson på schmat. Anna Nilsson är det duktig dressyrryttare som tävlat/tävlar på hög nivå.

Har tränat för Anna förut då vi stod på familjen Nilssons gård, jursta gård söder om ösmo. De har flera stall med stor ridhus.

Vi kommer börja med en teorilektion på jursta gård för Anna med tips och trix för att kunna rida ett bra dressyrprogram. Alla tävlingryttare på Nynäshamns Ridklubb ska vara samlade där uppe för att vara med. Även skadade Amanda ska med upp. Sedan åker alla ner till ridskolan för att sedan rida iväg till kalvö (ca 15-20min) och där vi sedan får en 30 min pass för Anna. I detta fall tar jag med Killberry och rider. Tycker han är mer behövlig av det är Basse.

När jag tidigare ridit för Anna så har det gått otroligt bra de få gångerna. Gillar hennes hjälp väldigt mycket då hon först ser till hur hästen går och sedan gå hon gå in på ryttarens fel och försöker rätta till det.


Här har vi Anna i mitten!

Bytt outfit

2012-03-15 @ 13:08:08

Hade endast en lektion och drog hem och slängde på träningskläder. Nu kör vi! Tagga fälttävlanssäsongen!


15 mars

2012-03-15 @ 10:26:50
Sitter hemma och beredd att gå till bussen för att åka till skolan. Hade tänkt träna efter men mina skor är skitiga och min sportBH är spårlöst försvunnen. Skit också.

Idag tar Marika Basse. Och idag har jag endast två lektioner så kan lova så fort jag kommer hem ska jag bjuda på lite saker som ni kan läsa!! :)

/Fanny

Gymnastikhoppning

2012-03-15 @ 10:24:50
Igår hade vi gymnastikhoppning på schemat. Vi hade 6 st stuts hinder på böjtspår sedan 3 galopphinder på andra kortsidan med 5 meter mellan. Vi började med att ligga och rulla på dessa i galopp. Märkte att basse verkligen behöver mer gymnastikträning inom hoppning då han lätt tappar balansen och hoppar lite vart han vill.

Tillslut gick det rätt bra och det blev som intervaller då vi bytte varv mitt i allt och körde på. Sedan red vi på 5.5 alltså travhoppa ett räcke 5 meter och in på oxer. Det sköna är att Fia (tränaren) ser när jag är osäker på hinder och då fick jag ligga på den låga höjden tills jag kände mig säker och så lät vi det vara sen.

Kände att mitt självförtroende inte låg på toppen igår och det var bäst att ta det lugnt. Säkrare när inte mamma och pappa är hemma också! :)

/Fanny

Bloggar mer imorgon

2012-03-14 @ 22:39:27
Ligger i sängen och mina ögon stängs snart för dagen. Har extrem sovmorgon imorgon så bloggar mer då! :)

Onsdags träning

2012-03-14 @ 17:11:23
Hej på er! Nu har både jag och syrran gjort middag och fått i oss den. Byter straxt om och tar cykeln till stallet, det är ju endå jätte fint väder ute så kan ju passa på.

Idag blir det hoppträning för Basse och mig. Undrar om vi ska rida på utebanan vilket jag hörde ryckte om så kanske blir lite vårkänslor på hästarna. Mysigt tycker jag! Så nu får vi se hur denna hopplektion går eftersom det gick super att hoppa på tävlingen sist.


Blinkers

2012-03-14 @ 15:31:00
Hittade bland dyons produkter som blinkers till tränset. Basse skulle verkligen behöva det. Kan kan vara som en treåsing till barn. Han konsentrerar sig inte alls på arbetet. Bara vad som händer oc sker runt om han.
Godkända för FEI. Men enligt TR får man rida med ludd på tränsen som max är 3 cm. Och det här är mindre än 3 cm. Så har man tur och pratar med överdomaren får man nog rida med det på tävlingen också :)
/Amanda

Visste ni att..

2012-03-13 @ 20:21:25

Basse är sent tagen som hingst till valack. Där efter sin hingst hals som finns kvar lite.

Han har även en avkomma vilket är roligt men vad vi tror så tror vi att uppfödaren fick ta bort denna avkomma. Synd nog för att hade varit roligt att se vad den gått för.

Tycker det är fint med hans hingst hals vilket ger lite av hans egna personlighet. Våran prins!


Gårdagens ridpass

2012-03-13 @ 20:09:09

Igår (måndag) stod hoppning på schemat. Hoppade samma övning som vi gjorde på onsdagsgruppen för några veckor sedan. Men denna gång red jag på Killberry.

Vi började med att trava runt alla hinder som stod framme för att få dom så mjuka så möjligt. Såg även till att han inte travade för fort då han ofta vill springa iväg. La sen till travbommar på volt och travade på. Hoppade sedan varje "del" av banan och sedan la vi ihop allt till en bana. Tror allt låg på 80-90cm när vi hoppade sista banan och han bytte faktiskt galopp över hindret.

Blir så glad över att båda hästarna var tokfina igår. Man inser faktiskt att man utvecklats på en väldigt kort tid och blir så glad över det och känner att detta år kommer bli ett bra år!




/Fanny


Skolan

2012-03-13 @ 15:34:05

Ville visa mina fina vänner. Adde är glad för vi träffade Marika ute på ritt med Tea och han fick klappa häst.

Sitter på sista lektionen nu och går sjukt segt!


Dagens Produkt!!

2012-03-13 @ 11:20:00

Amanda älskar att baka

2012-03-13 @ 10:06:42
Hej.
Som sagt som rubriken, så älskar jag att baka. Men jag tror det har med hästfolk. Har hört att många häst tjejer tycker om att baka. Kanske är nått speciellt med det?

Igår när syrran var i stallet i flera timmar låg jag på soffan själv med hunden. Efter ett tag tröttnade jag på det och bestämde mig för att baka maränger. Det var sjukt länge sen jag gjorde det men det gick bra :)
fina rosa hjärtan vart det.
Nej nu ska jag ta det lite lungt innan jag ska mot praktiken om si så där 2 timmar :) Skönt att vara uppe i tid :)
/ Amanda

tisdag

2012-03-13 @ 09:20:18

Hej på er! Vet att bloggningen inte legat på topp men så blir det denna vecka kan jag förbereda er på!

Igår gick jag hem tidigare då jag hade huvudvärk redan i söndags kväll och den kom och gick. Och fick inte i mig någon mat i skolan åkte jag hem. Låg på soffan i någon timma. Kan säga att huvudvärken fortfarande ligger kvar.

Kom till stallet tillslut och hästarna skötte sig jätte fint!

Idag har Marika hästen så det blir rätt lugn kväll så ska försöka blogga när jag kommer hem vid 17.00 :)

PUSS på er!  /Fanny


Terräng hinder

2012-03-12 @ 12:00:00
Igår samlade våran pappa ihop några pappor för att göra terräng hinder till våra start/stilfälttävlans tävlingar.

80 & 90cm hinder skulle göras. Tyckte 90 hindrerna såg läskiga ut så jag nöjer mig med 80cm i terrängen så länge väl. Haha sen får vi väl se..







/Fanny

Dagens Produkt!!

2012-03-12 @ 10:29:38

Veckan är kommen

2012-03-12 @ 10:01:26
Sitter i soffan och dricker lite kaffe tillsammans med hundens fantastiska snarkande ljud!

Denna vecka är kommen. Igår var det 6 veckor sen jag gjorde illa mig och denna vecka får jag börja rida enligt min läkare. Men de är så mycket strul med min lärkare och så om vad jag egentligen får göra. Så jag väntar lite till. Bättre det än att mitt knä ska gå sönder ännu mer och jag får vänta mer. Dock har jag börjat gå/halta lite på mitt ben utan kryckor. SCHYYY säng inte til någon!! Lite trött på sjukhuset nu. Skulle in och röntga den här veckan. Men NEJ det blir den 30 Mars ist. Typ såhär 2 veckor kvar tills dess, Blir så jävla less. Jag vill ju komma igång nu!

Tänkte bjuda på lite märkes saker. Tänkte ha så här, Dagens märke. Då lägger jag ut lite utrustning från ett märke.
Vad tror ni om det? :)

Veckan planer

2012-03-11 @ 20:40:30
Veckans planer, eftersom jag och syrran är ensamna denna vecka och med en syster som är halft handikappad så blir det jobb för mig. Göra middag, städa huset, gå ut med hund, läxor och ta hand om 1 eller 2 hästar.

Måndag: Killberry hopp, Basse skritt
Tisdag: Marika tar Basse
Onsdag: Basse hopp
Torsdag: Marika tar Basse
Fredag: Fint väder så blir det varpaplan
Lördag: Lekis teori, får se hur det blir med hästarna.
Söndag: Rida dressyr för Anna samt teorilektion. (Berättar mer)




/Fanny

Dagens ridpass

2012-03-11 @ 18:10:26
Har massor av bilder att bjuda på!

Kom till stallet och väntade in att katre skulle komma. Ställde upp hästarna i solen och fixade dom. Var verkligen jätte skönt att hästarna njöt till 100 %

Sen gav vi oss ut. Red samma runda som jag red på Killberry igår, men denna gång travade vi mest för att ingen att lust att ramla av med våra tokiga stora hästar. Men de fick lite galopp men inte så att de kunde länga och springa på. Får bli när alla läskiga snöhögar försvunnit. Verkligen skönt ritt i solen och solen gick ner precis när vi kom till stallet.









/Fanny

TV ikväll

2012-03-11 @ 12:39:54
Söndagar är väl bara bäst när det gäller tv eller hur?

För klockan 19.00 är det ju Ponnyakuten!




Klockan 20.00 är det ju kontoret som vi sitter bänkade framför!


Klockan 21.00 är det bigbrother!


Gillar ni något av detta? Antar att alla ser Ponnyakuten

120311

2012-03-11 @ 10:46:35
Godmorgon!

Sitter i vardagsrummet helt ensam eftersom alla andra går upp vid 9o är har alla redan suttit klart här.

Ska ta och läsa en bok som vi har i läxa på engelskan, jätte tråkig men det måste ju göras. Åker väl till stallet senare vid lunchtid. Kommer blogga mer ikväll om hur veckan kommer se ut osv för det ä mycket jag kommer ha i mina händer denna vecka. Men mer får ni höra sen!

/Fanny

euphoria

2012-03-10 @ 22:49:25
Tror ingen missade melodifestivalen ikväll eller?

Nu är jag hemma, drog hem tidigt. Det värker i mina ben och jätte trött i huvudet, huvudvärken är nära..

Har iallafall haft en jätte bra dag i stallet och vädret var på topp. Var verkligen roligt att komma ut och låta hästarna länga på stegen och springa fritt, inte nog att alla vart rädda av en liten vit snöhög som stack ut ur mängden och jag flög ut på en åker med killberry i full galopp. Tur att ingen ramlade av.

Imorgon står uteritt på schemat igen och då lovar jag mer bilder! Ska försöka hinna med massa annat imorgon också! :)

/Fanny

Lördag

2012-03-10 @ 16:47:56

Hejhopp!

Det har gått jätte bara att rida idag. Red först ut på Basse ensam och red lite på en gräsplan. Han var jättefin och allt flöt verkligen på bra. Galopperade lite på planen också men tod det lugnt då det fortfarande är blött och halt.

Killberry och jag red ut med två andra tjejer och efter första galoppen möter vi på en annan tjej som hänger på. Galopperade några steckor och skrittade imellan. Var verkligen kul att Killberry längde verkligen på stegen och sprang på och jag lät han att göra det också. Det här ska göras varje lördag och vädret tillåter!


Nu är jag redo för att snart träffa mina vänner och äta pizza. Ska fira en vän som fyller år på söndag, weho! Jag tar det däremot lugnt. Är så trött i mitt huvud. Måste dra :)!


/Fanny


Videos från gårdagens dressyrpass

2012-03-10 @ 10:00:00

Videos från gårdagens dressyrpass, är medveten om vad jag behöver träna på!









/Fanny


Dagens ridning

2012-03-09 @ 21:48:24

Hade jätte bra känsla när jag skrittade fram. Basse stod dock och sov när jag pysslade om honom innan så trodde han skulle vara trött. Undra vad Marika gjorde med honom igår?

Men iallafall så var både min känsla posetiv och Basse var jätte posetiv när vi skrittade fram. Kändes som att allt skulle sitta på plats idag verkligen. Flyttade undan lite för skänkeln för att se till att han lyssnade (så som vi brukar göra) hade inga sporrar idag dessutom. Men det flöt på bra!

Travde fram i volter och gjorde lite öppnor/slutor, gjorde sedan 3bågars serpentiner, något vi måste öva mer på för att få den rund och perfekt som möjligt. Galopperade runt lite lång och låg med fart så han fick länga lite på sig. Alltid skönt att mjunka lite i handen och låta han springa på men han kom aldrig fram i någon riktig galopp så antar att han var trött och ville inte pressa han. Testade även att galoppera lite innanför spåret så han inte stog stöd av väggen.

Körde sedan sänkelviktningar och avslutade med förvänd galopp. Fick med rätt mycket i dagens pass och red ca 45 min, perfekt för oss två!









Videos kommer imorgon!

/Fanny


Mobilblogg

2012-03-09 @ 19:36:51

Redo för arbete!


Fälttävlan

2012-03-09 @ 16:43:00

Som ni ser här. Så detta alla fälttävlans tävlingar inom stockholms län 2012. Varv två på ridklubben som inte är "riktiga" tävlingar. Det betyder att vi måste åka utanför stockholm för att kvala till Lag-SM om det nu blir något för mig, vilket jag hoppas.


Fredag

2012-03-09 @ 14:47:58
Hey på er alla ridande människor!

Sitter hemma i soffan som sagt tidigare. Fick sjukt ont i magen när jag kom hem, men nu har det lugnat sig. Var även iväg på Amandas praktik och fick håret klippt. Ska försöka ta mig upp ur soffan straxt. Om jag inte hämtar engelska boken och läsa till sidan 75.

Ikväll blir det att rida i ridhuset. Får se vad jag hittar på för något skoj att rida. Kanske lite program delar så jag kan se vad vi ligger på för nivå. Mamma åker med och tar med kameran!

Tycker inte det inte är så kul att blogga om det inte finns något att blogga om så därför ligger bloggen nere lite. Ska försöka bättra mig lite.

/Fanny

Aj

2012-03-09 @ 13:47:20

Kom hem för en stund sen och fick världens magknip. Bloggar mer sen när jag mår bättre!!


Gårdagens träning

2012-03-08 @ 09:37:16

Vi red fram men basse var jätte stel i högervarv och ville inte alls arbeta som jag ville, kändes som att han stängde av allt. Men när vi kom igång i arbete (övningen vi gjorde) så flöt allt på bra tillslut. Ni kan se övningarna på videosarna, först samt volter vid A,C, och B.

Sedan la vi till galopp på ena långsidan och det vart lite kaos för vi var så många men tillslut flöt det på bra.







/Fanny


God morgon

2012-03-08 @ 09:36:18
Amanda här, Sitter i min säng och har precis vaknat. Har kommit på mig själv nu att jag sover ca. 10 timmar per natt. Och enligt mig är det för mkt. För jag känner mig så trött då hela dagen.
Nästa vecka får jag sätta mig på häst ryggen som allt går som planerat och då har jag faktiskt planerat att jag ska rida ut på basse hela den helgen. Klättra och sen bara mysa han och jag. Tror det blir bra. OM det nu blir så det är tänkt. Jag vet ju dock inte vad röntgen bilderna säger nästa veck men ni får hålla tummarna :)
Hoppas ni får en härlig dag!




7 mars

2012-03-07 @ 22:06:18

Ligger i sängen och redo för att sova. Har lång sovmorgon och tänker passa på men ni får självklart bloggning imorgon!!


Onsdag

2012-03-07 @ 15:28:32
Hemma nu från skolan. Hade foto i skolan idag och hade tänkt att göra om våran deisgn osv men fick jobbuppgifter så kunde inte göra så mycket. Kanske åker tidigare till skolan imorgon för att kunna sitta och leka lite.

Annars då så var jag ubertrött imorse och nu sätter jag i mig kaffe. Kanske kan ta en PN innan jag åker till stallet. Så vi hörs sen! :)

/Fanny

En till video

2012-03-07 @ 12:00:00

Här kommer en till video från förra veckans träning på basse! Som ni ser vart det lite missförstånd på oxern i mitten (samma bana som vi hoppade i måndags) men vi fixade det tillslut kan jag säga. Från andra hållet gick det galant!


Kontors rum?

2012-03-07 @ 11:21:12

Funderar på att göra om mitt gammal rum ( nuvarande gästrum) till ett litet kontor eller liknande där jag kan sitta blogga/plugga. Ska vara flytta undan lite grejer osv.

Det är ju redo med bord stol och kan göras ganska mysigt faktiskt :)


6 mars

2012-03-06 @ 21:53:10
Kan ju säga att jag kände mig levande idag. En promenad i solen hem från centrum, fika och en till promenad med en lycklig hund. Jag blir på nyfött när det är så fint väder och jag känner mycket energi, + att vi fick sluta tidigare och jag vart klar med talet hemma.

Marika hade tömkört Basse idag och hade galopperat på som bara den tydligen. Nu får det sista av isen smälta bort så vi kan komma ut och galoppera! Härligt va?

Imorgon är det ju skola först, ganska okej dag tror jag. Sen markarbete på schemat, undrar om någon kan ställa upp och filma, mamma? Sedan har jag planerat resten av veckans planer och börjar redan planera nästa veckas.

Som sagt, jag blir på nyfött när det börjar bli ljust och varmt ute!

Basse med sin kompis prisse i hagen!
image description

/Fanny

Shopping

2012-03-06 @ 20:42:10

Schabrak och lindor från tophorse! Äntligen mina! Basse och killberry kommer få dela på detta såklart!


Tisdag

2012-03-06 @ 18:02:36
Hej på er! Har visst lite tid för bloggning.

Idag tar Marika Basse, tror hon rider dressyr eller tömkör som hon brukar göra. Jag fick sluta lite tidigare än tänkt idag så när jag kommer hem så hoppar syster och mamma in i bilen och jag hänger på ner på fiket i vårat centrum, hämtade dessutom ut ett paket... Nu är jag ju stenfattig kan jag ju säga.


Nu ska jag ta en liten promenad med våran vovve innan jag sätter mig och pluggar lite mer här hemma. Kommer mer bloggning snart!!

/Fanny

Lång skoldag

2012-03-05 @ 23:06:10
Hej på er mina vänner!! :)

Har haft en riktigt rolig dag i stallet (och katre vet varför, haha) Basse fick komma ut på promand förhand och det var lika mysigt att ha en pussgurka gående brevid sig, dessutom fick vi sällskap av två andra tjejer med ponnysar.

Imorgon har jag en otroligt lång skoldag framför mig och är inte hemma förän 17.00 och då måste jag råplugga direkt och har en hästfri dag så det är ju bara att passa på eller hur? Har inte tagit hand om läxorna som jag velat denna lediga vecka...

Har inge bloggmatrial att bjuda på alls så ni får nöja er med text så hörs vi mer imorgonkväll! :)

Dagens ridning

2012-03-05 @ 22:55:00

Idag stod hoppning på schemat, oplanerat så vart det hoppning för Killberry 3e dagen i rad.

Men han kändes som vanligt, jätte fint i formen osv. Blir så glad av att vi verkligen utvecklats på denna tid. Jag vet exakt hur jag ska rida för att få till vissa saker, alltså hittat de flesta knapparna. Men iallafall så hoppade vi samma sak som jag gjorde på Basse i fredags.

Marika hade dock lagt till travbommar vid A och galoppbommar vid C. Väldigt bra övning när vi la ihop allt och skulle göra lite öppnor på långsidan imellan. Få koll på broms, böjd över bommar, få fram bra galopp och sedan sakta av igen.

Sedan började vi att rida 8volt på oxern i mitten och la sedan ihop en bana. Hoppade ingen speciellt höjd utan tror det sista låg på 80-85cm. Vart otroligt glad då han bytte galopp från höger till vänster de flesta gångerna och kan ni förstå lyckan då vi legat på noll vid den froten..

När jag travade av vart han extra fin då jag kunde göra övergångar från trav till skritt och tvärtom i rakform, lycklig fanny! :) Inga filmer eller bilder tyvär :(

/fanny


bara allmänt.

2012-03-05 @ 17:21:50
Idag har det gått 6 veckor sen jag skadade mig. Gud vad tiden går fort. Men eftersom att jag inte fått någon kallelse från mitt sjukhus så ringde jag faktiskt och klaga för en vecka sen. Så vi får se om det dyker upp nått i brevlådan i veckan!! Har ju ingen lust att hoppa runt här i onödan om jag kan gå (?)

Sitter allmänt och funderar över våran blogg. Den ser för J*vlig ut!! Nästan så att vi skäms över det. Men vi ska faktiskt ta tag i den i helgen. Och eftersom att jag är skadad är det inte så lätt att åka till stallet och ha en foto dag typ. Eftersom att jag och syster vill ta bilder då vi sitter på hästarna men får nog vänta ett tag till!
Jag och syrran har iaf planerat lite om färger och hur vi vill göra med designen. Så vi hoppas det blir bra snart. Hoppas ni står ut!
/ Amanda

Produkter

2012-03-05 @ 15:00:00

Typiskt i söndags morse som möts jag av en lortig och skitig vitponny ätandes nöjd på sitt hö i sin spilta. Usch för att släppa ut honom utan täcke :( Har vart inte heller ren för den saken. Magicbrush underlättade lite. Men nu till saken.

Vi har tidigare erfarenhet om produkter för vita hästar, men har typ tappat allt i bakhuvudet. Tänkte köpa easy white då det är det mesta jag kommer ihåg var riktigt bra. Vet ni någon bra produkt för vita hästar? Shampoo, torrshampoo, spray?


Massa videos från träning med marika

2012-03-04 @ 20:37:29
Ingenting av videosarna ligger i ordningen men ni får chansen att se vilken nivå vi ligger på. Ganska ostadigt i galoppen tycker jag för tillfället och vi har stora problem med att landa i rätt galopp, speciellt från vänster till höger. Men det menas med att vi har något att kämpa för och öva på. Detta var alltså i lördags.

Kom gärna med tips och övningar på att kunna byta galopp, har testat det mesta. Byta över ett litet hinder är det vanliga men inget händer. Ge gärna tips om vad jag ska göra när han landar i fel osv!


/ Fanny

söndag

2012-03-04 @ 17:30:51
Hej på er! Hoppas ni har haft bra helg osv, vi stockholmare har ju haft lov som nu är över.. Hemskt men sant och får komma tillbaks med nya krafter till skolan eller hur?

Tävlingen idag är jag för övrigt nöjd över. Det vart jätte bra med Basse i 80cm och Killberry 90cm. Älskar mig själv att jag nyss startat min första 90cm klass utan problem. Nu taggar vi till nästa tävling som är om 20 dagar, vet inte alls vilken klass det blir men får hoppas på 80&90cm.

Måndag: Basse skritta ut, Killberry hopp.
Tisdag: Marika rida?
Onsdag: Basse markarbete
Torsdag: Marika rida?
Fredag: Hovslagare kommer, besöka mustang för koll av sadlar.
Lördag: Basse rida ut, Killberry intervaller ute eller inne.
Söndag: Oplanerat

Sådär ser det väl ut, inte pratat med marika än dock. Nu laddar jag inför en skolvecka i soffan. Har inte varit i skolan på en och halv vecka så känns helt skumt att komma tillbaks!


/Fanny

Klubbhoppning Killberry

2012-03-04 @ 14:14:20
Killberry blir en annan häst när det är tävling, trippar och har lite krut i sig faktiskt. Han kändes otroligt fint i framridningen och tyckte nästan att det kunde varit dressyrtävling idag för han var så fin. Övade mycket på att svänga när jag red fram för att få till högerbogen eftersom han gärna hoppar mer mot höger.

Alla andra hästar i min grupp hade hoppat innan men vi alla hoppade fram. 90 cm är verkligen inga problem för killberry när han lyfter på sina hovar, vilket glädjer mig. Till sjävla rundan så gick allt helt okej. Det är våran första 90klass och det vart rätt mycket fläng då jag hade för stor hjälm och vi sladdade till i omhoppningen. Tappde lite tyglar (verkar som jag är expert på det) Vi kom iallafall sist av alla nollor, alltså inga rivningar eller vägringar.

förlåt för mamma som pratar

Klubbhoppning Best for you (Basse)

2012-03-04 @ 14:08:47
Eftersom det är kallt och dåligt underlag rider man fram i grupp inne i ridhuset. Alltså inte så mycket frihet utan det är skritt,trav och galopp i båda varven innan man hoppar fram på räcke och oxer.

När vi kommer till själva hoppningen så var basse lite spänd för allt folk som satt på läktaren men vi klarade oss. Hade jätte fina språng på alla hinder men vi rev första i hindret i omhoppningen så då sa jag till mig själv att vi tar det lugnt, inge fläng. Resten gick på fint men sista hindret så vart det lite missförstånd, jag tappade tygeln och han sprang iväg lite och fick till bocksprång efter mål. Här får ni videon!


Lördag- Amanda

2012-03-04 @ 13:43:14
Ligger i soffan och vilar lite. Har vart i stalelt sen kvart i 11:) Kollade på tävlingen som var i stallet och tycker att det var en väldigt bra stämning nu på tävlingen :) Första tävlingen för året på klubben!!

När Fanny hade ridigt klart Basse så satte jag igång och putsade alla träns + en grimma. Känns som om vi jobbar på bra med köp. Själva 4 träns till en häst. Sen har man ju självklart en massa som ligger.. Sen hade syrran ett träns på KB när hon red under när jag putsade allt. Så mycket är det. Vart jätte fint resultat och jag kände faktiskt att för en gång skull var det kul och putsa. Kul att vara lite stallflicka trots kryckorna :)






Jag tycker nästan att man ska putsa av iaf tränset varje dag. Hur ofta putsar ni?




/Amanda

Dagens tävling

2012-03-04 @ 13:33:02

Kom hem för liten stund sen från stallet. Kommer videos och text när allt laddat klart. för övrigt nöjd med dagen.

 :) /Fanny


Mobilblogg

2012-03-03 @ 23:13:56

Hej på er! Kom NHL för en kort stund och ska straxt släcka lampa och tv. Tävling outfit framme och ställer klockan på 7.00

Är inte så high på att skriva om mitt liv då det bara finns för lite tid till allt jag vill reda ut att göra just nu. Tyvärr! Har även upptäckt sår av stövlarna :(


dålig uppdatering

2012-03-03 @ 13:16:19
Hej på er! bloggar på mammas jätte lilla dator och det går knappt att skriva. Har verkligen fullt upp i mitt lilla liv denna helg. Så det blir dålig uppdatering. Kommer försöka ikväll om inte imorgon kväll för imorgon är det tävling heeeela dagen.

/Fanny

Godmorgon!!

2012-03-03 @ 10:50:26
Godmorgon vet jag inte men det är god morgon för min del i alla fall (Amanda). haha

Syrran gick upp runt 8 tror jag för att dra sig till stallet. Idag var det hopp lektion för Marika igen fast på Killberry. Och som sagt igår var det på Basse. Så får se hur det går idag då. Tror det går bra. Killberry kan hoppa upp till 140 utan att ens lyfta på fötterna. Han kliver över hindrerna så roligt!! Han hoppar lixom inte. Ni får se film sen. Får se om Fanny har filmat nått. Men det tror jag :) Ni kan ju även få ett smakprov från Basses hoppning från igår!
Hade gärna lagt upp det nu men syrran har alla filmer :P

Ikväll blir det mys med familjen. Sista lovdagen nästan så det blir Bio i Stockholm med fika. Sen blir det vidare mot några släktingar. Tror att Basse och Fanny skulle rida ut idag :) Det tycker Basse om framför allt i det här fina vårvädret!!



Kingslands sommar kollektionen 2012

2012-03-03 @ 10:19:00

Kingslands sommar kollektion. Super snygga saker och vissa helt misslyckade. Bjuder på lite bilder. Finns massa mer på denna sida. Vad tycker ni om kollektionen?





 

 








Smakprov

2012-03-02 @ 17:43:13

Här får ni ett smakprov från dagens Hopp träning !!





Ett inlägg för marikas skull

2012-03-02 @ 12:00:00
Nu är det så att våran kära Marika kommer lämna ridskolan inom kort och vi tänkte ge Marika Jederud en stor hiss på våran blogg.

Marika är som våran extra stora syster som vi aldrig fick, även om hon är 12 år äldre. Hon ställer alltid upp och tar hand om alla våra hästar vi haft genom åren. Hjälp oss med det mesta och lärt oss allt hon kan. Hon har hjälp oss utveckla våran ridning otroligt tycker jag (Fanny) Hon säger åt oss vad vi får göra och inte göra helt enkelt.

Jag Amanda kan säga som Fanny med. Hon har vart som en storasyster för mig. Hon har till och med hetat storasyster på min mobil. Jag och Marika har haft våra upp och ner gångar mot varandra. En gång när jag red för Marika sa jag. Ska jag verkligen göra så här när jag vill bli proffs. ´
-Är det de du vill så måste du göra som jag säger.
Så min inställning när jag rider för Marika kan vara blandad ibland. Men hon är helt klart den bästa för mig hemma.

De 2 minuter avstånd vi har från varann så här hon hemma hos oss mer än ofta och äter mat och myser på helgerna. Vi kommer sakna våran blonda syster men vi kommer ju inte säga hejdå föralltid. Vi kommer ses och synas på träningar tävlingar.







Hiss

2012-03-02 @ 11:21:07

Ingen har väl missat årets eskadron kollektion classic 2012?

Vi säger stor HISS! Fastnade lite extra för det turkosa, tillsammans med det svarta. Tur att man har en vit ponny som passar med allt och tror Basse skulle gilla det turkosa också.. :)

stort +





Hoppträning

2012-03-02 @ 11:14:45
Just för tillfället ser det ut som ett helvete här hemma, papper och skit överallt. Amanda gör morotskaka och jag ligger i soffan. Har läst igenom mitt tal några gånger och samlat lite bilder till fotouppgiften.

Taggar snart om till hoppträning med Marika. Är väl förberedd på att ramla av eftersom basehunter fick vila igår (får skylla mig själv) Men iallafall så åker Amanda med och filmar när jag rider. Får se hur det går att hoppa med mina stövlar men det ska nog funka, eftersom dom gör ont i bakknät fortfarande.

bjuder på en osminkad bild sålänge..


/Fanny

andra maj

2012-03-02 @ 09:28:38
Hej på er! Det är redan maj! Vi är påväg mot våren nu känns det som. Eftersom solen lyst i 4 dagar i rad nästan.

Nu är klockan halv 10, innan halv 1 ska jag hunnit städa mitt rum, göra klart min läxa (tal, samla bilder) gå ut med hunden, fått i mig lunch och lite mer. För då åker jag och mamma till banken och sen direkt till stallet för träning med marika. Efter det blir det partaj!

Imorgon ska jag upp tidigt för träning i ridhuset dessutom. Så det är lite stress.. tror jag blir kvar i stallet på lördag länge :)

Tränings Planering - Killberry

2012-03-01 @ 12:00:00
Kan väl börja lugnt med denna planering och det kommer säkert dyka upp massor med saker på vägen..

V. 9 (nu)
Söndag är det hopptävling, vi ska träna hoppning lördag vilket är dagen innan. Vet inte alls vad Marika tänkt att vi ska rida för något men jag hoppas på att hon tänkt något riktigt bra.

V.10 Måndag så står det hoppning i schemat, alltså jag kommer hoppa 3 dagar i rad på Killberry. (oroa er inte, han är ridskolehäst och går vanligtvis 3 ridlektioner/dag och kommer orka)
Lördag tänker jag konditionsträna (intervaller, 5 varv galopp - 2 varv skritt i 20x40 ridhus)

V.11 Hoppning på Måndag, Lördagen kommer jag satsa på dressyr för att inte låta honom tappa så mycket av det vi lärt oss om varanndra och jag ska kunna fortsätta hålla ett grepp om honom i dressyren.

V.12-14 Måndagar dressyr, lördagar konditionsträna (intervaller, 5 varv galopp - 2 varv skritt i 20x40 ridhus)
V.12 Söndag, pay and jump på södertälje.

Sedan får vi se... :)



Gulsvans och långt hår på benen, ridskolehäst va det va? Haha får fixa det där någon dag...


/Fanny

hunden och jag

2012-03-01 @ 10:54:02




Syrran ska precis dra till Storstaden med en kompis och shoppa. Men jag är ju handikappad så jag får stanna hemma med hunden. Som ni ser sitter jag och myser i min nya Kingsland Jacka/tröjja. Ni får se vad jag bjuder på idag i bloggen. Vi förstår inte hur mycket jag vill komma igång med hästandet, ridandet och jag kan erkänna att jag faktiskt saknar mockandet!!

Nej nu ska jag hitta en massa skojj,


Vad ska ni göra idag? :)



/ Amanda

RSS 2.0