Andra tävlingen anmäld!

2012-02-29 @ 22:58:18
Och det blir på Ågesta ridklubb, dressyr tävling vilket är den 6e april. Ska rida en Lb:3a, får se hur detta går.

Har bestämt att Killberry ska vara i topptrim då. Och då är det bäst att börja träna nu! Får bli lite saker i taget först!

/Fanny

Onsdag

2012-02-29 @ 22:51:07
Hej hästmänniskor!

Vi har jätte dålig med bilder till bloggen så vi får ha gamla fina godingar till våra tråkiga inlägg sålänge.

Har en tråkig nyhet som kommer upp imorgon här på bloggen. Men livet rullar ju på, heller hur?

Ligger i min säng nu, känner mig som en människa igen. Imorgon ska lovets dag bli utnyttjad och jag och min vän åker in till huvudstaden för shopping. Måste försöka hålla i pengarna kvar i handen lite iallafall då det är mycket tävlingar/träningar på gång och jag och ju också gjort en beställning på lite grejer som jag hoppas kommer snart.

Ska skriva lite på mitt tal innan jag sätter på en film och somnar.




/Fanny

Dagens träning

2012-02-29 @ 21:54:59
Dagens ridning på Basehunter!

Redan vid framridning (trav) var han otroligt stadig i formen vilket jag verkligen inte var beredd på men han gick kvar där i samma form och böjdes fint när jag ville. Vi la oss på volterna och flyttade undan med inre sänkeln. Flöt på bra utan några problem och gjorde samma med galopp sen (i båda varven)

Sen gjorde vi sänkelvikning och galopp på långsidan med båge. Började i högervarv där jag tycker att allt flöt på bra. Hans rumpa åker ut lätt mot mitten men jag flyttade undan ibörjan innan fattning så vart det bättre sen. I högervarv får han mer än gärna gå mer ställd.

Vänstervarv hade han lite svårare tyckte jag medans mamma från läktaren tyckte tvärtom. Galopp vart inte alls som jag tänkt och jag slutade göra bågen för att få han mer rak och få en bra övergång. Då han började hänga i tygeln mer. I slutet gick han mycket bättre i sänkelnvikningarna för i början ville han lätta flytta ut mot höger och tappade den sidan. I vänster varvet får han mer än gärna gå mer rak än böjd.

/Fanny

Onsdag

2012-02-29 @ 11:49:22
Godmorgon på er läsare!

Nu sitter jag och syster nere i källaren med Katre i Amandas salong, det är färgning på gång. Kusin åker hem idag men först ska vi ta en sväng på stan.

Ikväll blir det markarbete på schemat, i tävlingsgruppen. Är rätt taggad på att rida då Marika red igår och han hade varit jätte fin på slutet samt i måndags när jag red, den biten vi travde kändes verkligen jätte bra för vi red ute och då blir han alltid lite extra spänd.

Vi hörs senare! :)    /Fanny

Fälttävlan- Värt att läsa

2012-02-28 @ 21:14:35
Jag har länge funderat över varför jag just fassnade för fälttävlan. Det är rätt svårt att sätta ord på vad man tycker om. Antingen är det terrängen för det är fart och fläkt och sen är det all konsentration på hinder, bana och all kombination och var liten centimeter rätt in i spåret för att få ett sånt bra språng som möjligt för att ingenting ska gå fel eller snätt. Man måste ha tungan rätt in i munnen. Eller är det dressyren där hästen ska springa så fint som möjligt. Var enda rörelse som du har tränat på i veckor ska sitta. Hästen ska vara så lyhörd så du ska bara kunna trycka fram höften så fattar hästen galopp. Jag ska bara kunna tänka rörelserna i mitt huvud så gör hästen det. Du sitter där med leendet och du känner lyckan när du rider upp på medelinjen att, fan. Det här ger mig nof få straff!
Eller är det hoppningen då du kanske tittat på hoppbanan en snabbis. Det är tusentals hinder på banan och det enda som gäller nu är att få till linjerna. Hålla en bra galopp och inte vara för hetsig så att hästen river. Får du mer än 20 fel så får du inte starta terrängen så det gäller att hålla tungan rätt i munnen och att du klarar det.
Jag har ridit fälttävlan i 4 år. Jag har både gråtigt, haft det största leendet och svettats som en gris. Rest runt i hela Sverige för att åka och träna och tävla för alla olika tränare. Pether Markne, Ulf Johansson, Piia Pantsu, Jan Jönsson och Kurt Carstensen är dem jag mest är stolt över för att jag är där jag är. Men det är nästan hemma tränarna som gör mest nytta. Tränarna som ser mig varje dag, dem ser min utveckling och det är dem som faktiskt kan påverka mest i träningsmässigt.
Fälttävlan är en kost. Du ska kunna visa hästens alla sidor. Både i dressyr, hopp och terräng :) Fälttävlan är en av världens farligaste sporter. Därför förstår jag inte riktigt att jag håller på med det. Eller att mina föräldrar går på det (?) Att sätta sitt barn i fara. Själv har jag inga barn men jag förstår att dem vill att sina barn ska få göra det dem vill. Men jag skulle nog kunna säga så här också att det är inte bara terräng. Det är endå träning i all sorts träning både på häst och på fötter. Det hela är ett stort uthållighets prov. Både häst och ryttare måste ha en konditon för att orka alla dessa grenar på kort tid.
Värt att prova rida fälttävlan. Du behöver inte vara ett proffs. Se till att du har en bra tränare vid dig och sätt dig och din häst i fokus!
















Första tävlingen anmäld!

2012-02-28 @ 15:42:35

Nu är första tävling anmäld för 2012! Dock klubbtävling och är nu på söndag.

Basse är anmäld till 80 cm och det tror jag vi klarar.
Killberry och jag ska ta oss på en 90cm bana på vårat lilla ridhus på 20x40m

Är verkligen taggad på tävling, funderar bara på hur jag ska ta mig igenom två hästar med knoppning och bortsning samtidigt som man måste ställa upp som funktionär på tävlingen. Mamma ställer nog upp :)



Sist jag tävlade :)


/Fanny


Tisdagen

2012-02-28 @ 13:10:30
Hej på er läsare!

Huset har vaknat till här. Kusinen sitter i soffan och sjunger som vanligt och vi har precis fått i oss lunch.

Själv sitter jag och lyssnar på super duper skön musik, t.ex. hankuna matata, i köket och ska försöka göra mitt tal om lathet. Kommer inte så långt men måste börja iallafall. Ska först ta en promenad med hunden. Finns andra saker jag skulle vilja göra också så bäst börja någonstans.

Idag ska Marika ta Basse och tömköra lite.

/Fanny

Gårdagens ridpass

2012-02-28 @ 11:42:39
Igår hade vi markarbete på schemat. Killberry kändes helt vanlig inga större problem med allt. Märks att jag hittar alla knappar och vet vad jag ska göra när jag hoppar upp på hans rygg. Vi skulle hoppa småhinder och bara öva på att byta galopp efter vilket han har väldigt svårt för. Och vi verkligen behöver öva på!

Vart tillslut lite arg på mig själv för han alltid landade i fel galopp. Och att sitta och bromsa upp en sån stor och starkponny efter varje litet hinder bara för att byta galopp tog min enegi kan jag säga. När jag rider vanligt kan han göra vanliga enkla byten när jag ber honom men när hinderna kommer fram springar han bara. Något att öva på, på lördag alltså.

Men alltid kan det inte gå så jätte bra eller hur? Men eftersom detta har pågått och alltid varit såhär så är det lite jobbigt när det inte blir en förändring.

trött i mitt öga

2012-02-27 @ 22:52:57
Är verkligen jätte trött.. Jag och kusin får dela säng inatt för om några timmar kommer ett gäng bruna människor hit och vilar sina ögon på våra gästsängar.

Så imorgon blir det massor av bloggning, vi hörs då!

Sommar

2012-02-27 @ 15:26:52

Längtar inte ni också till sommaren?

Först och främst att vara ledig. Gå runt med shorts och linne på tävlingsplatsen eller bara var i stallet. Ligga och sola hela dagarna eller jobba in en massa pengar! Åka ut på massa roliga tävlingar med annat hästfolk!


Saknar detta!



/Fanny


Tophorse

2012-02-27 @ 14:17:23

Gjorde en beställning från tophorse igår, spännade! Dom hade jätte stort utval på schabrak och benlindor, så ett + till utvalet men nu får vi se på leveransen hur fort detta går :)


här har ni en gissning ;)


Är det inte det ena så är det de andra..

2012-02-26 @ 19:11:35
Sitter och inväntar Ponny akuten. Hela familjen är insatt i det. Jag och syrran kan sitta hela programet och bara kommentera. Det är vi. Men vi båda älskar programet :)





För det andra idag så har jag blivt sjuk jag med (Amanda). Syrran har smittat mig. Men det är väl en rätt självklarhet. Att man smittar varandra som syskon? Aja det är väl bara att tacka och ta imot :)




Den här bilden togs på mig och syrran innan vi var och provred Basse :)

Dagen ridpass

2012-02-26 @ 17:01:55
När jag kom till stallet så var det stor förvånad att ridhuset var helt tomt, dock stod förberdande hinder inne i ridhuset. Skynade mig på in i ridhuset.

I början var han helt öppen för alla övningar, lyssnade jätte bra och sådär som jag vill att han ska vara. Tillslut la vi till galoppen och jag lät ahn galopperade på två varv i lång låg form och länga ut steg längre.

Tyckte om han endå är så öppen för arbete så kan jag försöka korta galoppen lite (vad jag och marika har arbetat på) men endå ha kvar lite tryck i det. Men han ville inte alls ta tag i bettet (antagligen för jag lät att springa på precis innan så jag galopperade lite i andra varvet och då fungerade inget alls tillslut. Orkade inte bråka så tog lite trav i båda varven med övergångar till skritt så avslutade vi där.

Ska ta upp lite saker med Marika som jag vill ha hjälp med som hon säger kan svara på. Imorgon ska vi ta oss ut innan jag rider Killberry.


Gammal video

2012-02-26 @ 16:52:40
Liten video på Amanda och Basse för Helena för några månader sen.

Livebloggar..

2012-02-26 @ 15:39:58
Livebloggar från Göteborg.. nej men vardagsrummet med kaffe i handen är lika bra.

HejjaHejja!




love shopping

2012-02-26 @ 14:35:10
Så himla shopping sugen och vill verkligen bara ha en massa nytt nu när det kommer ut en massa snyggt hela tiden. Har suttit och kollat och har hittat en fransk sida där allt är ca. 300 kr billigare. Lite svårt att förstå franskan men har translate brevid mig så då funkar det riktigt bra:)

Min tröjja från Cheval har kommit så ska åka ner och hämte ut den någon dag :)

Söndag

2012-02-26 @ 12:03:57
Har ni fått söndagsångets att det är skolan imorgon? -nej juste vi i stockholm har ju lov, typsikt!

Haha, ska snart byta om till hästoutfit och dra mig till stallet för dressyr i ridhuset, om det är ledigt eftersom jag inte hunnit planera dagens ridning. Men så blir det. Skrittar av i det fina vädret sen för om jag skrittar fram så blir han otroligt spänd, är era hästar också så?

Först ska jag trycka i mig någon form om mat!

usel bloggning

2012-02-25 @ 22:57:02
Hej på er som läsare våran fina blogg.

Den ligger inte på topp då jag (fanny) inte ligger på topp, haft helt okej dag men nu har jag magont i och dunderförskyld så ska försöka blogga mer imorgon när jag mår bra igen. Vaknar troligtvis tidigt imorgon igen så då kan jag uppdatera er.

Medans får ni nöja er med videosarna här under! :)

Lördag

2012-02-25 @ 18:57:19
Veckorna flyter på bra tycker jag. Syrran har vart i stallet idag hela förmiddagen. Sen åkte vi hela släkten. Jag mamma pappa syrran och våran mormor till mammas bror. Det är typ den släkten vi har men den duger!

Ikväll blir det mys med familjen och familje vänner. Det blir god middag. Kött och potatis gratäng med massa grönpeppar sås. Sen till efterrätt blir det frukt doppat i choklad :) Ni hör hur gott det låter. För min del blir det nog dipp och grönsaker också :)


Hoppas ni får en trevlig kväll :)




Marika hopptränar

2012-02-25 @ 18:41:30

Här kommer några videosar från igår när Marika red!

Den sista rundan ligger på 1.15m


Typiskt när jag är sjuk

2012-02-24 @ 11:25:59
Godmorgon på er alla läsare från hela vårat land!

I stockholm (södra åtminstone) så är det strålade sol andra dagen i rad. Typiskt när jag är sjuk och måste sitta inne.. Försöker få i mig mat men inget passar mig. Känner ingen smak och inte alls hungrig.

Väntar på att klockan ska bli 13.00 så jag och mamma kan åka till stallet och se när Marika ska hoppa! Kan knappt hålla mig inne längre, måste ta mig ut! Men imorgon ska jag ta mig ut på två uteritter så det sitter nog fint! Bara Basse får rasta av sig ordentligt så jag slipper åka av :P

Nu ska jag mysa med min vovve :)

Bilder från träningen i onsdag

2012-02-24 @ 10:36:35
Får ni lite bilder från träningen i onsdags på Basse, tycker det gick väldigt fint i slutet! :)









23 februari

2012-02-23 @ 21:13:07
Hej på er igen!

Har legat i soffan hela dagen och Basse fick ta smällen att vila idag, tror att uppskattar det mer än jag..
Ligger iallafall i sängen nu med pappersservetter i största hugg. Kommer få spendera hela helgen inomhus känns det som och vi som ska på kalas..

Imorgon ska Marika hoppa Basse och jag ska tvinga Mamma ta med mig till stallet för jag klarar inte av att hålla mig längre tid från stallet. Kan likagärna filma. Så antar ni fattar att jag blir hemma imorgon också. Det är det som suger, alla tar en förgivet när man har blogg..

Men efter helgen börjar en veckas lov så måste hinna bli frisk över helgen! Har rätt mycket planerat vecka 9.


saknar min älskling

/Fanny

är det torsdag så är det

2012-02-23 @ 12:49:50

Är det inte grymt?! Vilken dag det är när man är hemma sjuk och Ridsport har kommit i brevlådan!

Känner ni lyckan?



dum tjej

2012-02-23 @ 12:35:02
Hejhej!

Igår var ingen bra dag, tvingade mig till stallet även om jag hade halsont och var snuvig. Kom väl hem tillslut efter ridpasset, duschade och slängde mig i sängen direkt. Idag är jag hemma, mår inte alls bra utan vaknade av att jag badade i svett.

Har fått i mig mat nu iallafall och ska se om jag orkar blogga senare men ska försöka bli frisk istället så jag kan rida igen..

Svar på fråga

2012-02-22 @ 16:49:23



Det var två som frågade mig om vad jag har hänt med mig eftersom att jag hoppar på kryckor i tre veckor till. Jag har berättat det förut och kan berätta det igen men kort. Jag ramlade av Basse då det vart missförstånd mellan oss. Jag flög av och gjorde en rotation i mitt knä och jag landade mer eller mindre på knät. Låg i ett ridhus en timma innan ambulansen kom. Eftersom att jag hade så ont i mitt knä och min fot som typ peka mot andra hållet var det de enda alternativet

Men i alla fall. Jag har en fraktur i knät samt ett ledband som är uttöjt. Sen är foten fortfarande stukad. Ska ha kryckor i 6 veckor och ställningen lite längre för att inte kunna vrida det. :)
Men som sagt nu har det gått 3 veckor och 3 veckor kvar ... Så det är bara att stå ut.


3 veckor kvar..

2012-02-22 @ 10:40:17
Nu har min kryck tid gått till hälften ungefär. Om tre veckor exakt idag tänker jag sitta upp på hästryggen. Känslan är grymt stor. Jag (Amanda) sitter i skolan nu. Min taxi kommer och hämtar mig 12.00 och då åker jag hem för en efterlängtad sallad som min älskade syster ska köpa till mig.
Eftersom att jag inte har så mycket och blogga om så hoppas jag att min syster bloggar lite. Jag bjuder på en dröm outfit. Då jag bara ÄLSKAR färgen BRUNT :)

22 februari

2012-02-22 @ 10:37:23
Hej på er! Tror det flesta sitter i skolan men jag har som sagt ledig dag från skolan då våra lärare är borta.

Har inte sovit jättebra inatt då jag legat och vridit mig. Hade jätte ont i halsen när jag vaknade och tvingade ut mig med hunden i regnet. Har ätit halstabletter och druckit te nu och ska ta mig till gymmet om en timme. Tänker gå lugnt på rullbandet och kanske köra lite mage/armar.

Det är jätte halt ute när jag gick med hunden, så det är tur att det blir träning i ridhuset ikväll. Dressyr står på schemat och mina nya stövlar ska få åka på för tredjegången. Tycker det är jätte jobbigt att rida in stövlar men snart sitter de bra.

TIPS

2012-02-22 @ 10:00:22

Hittade en sida, som likar teenagerposts.tumblr.com fast denna heter horsepost.tumblr.com




21 februari

2012-02-21 @ 20:38:07
Hej på er!!


Just nu har vi dålig med bloggmatrial men imorgon så är jag ledig (WAAAAAAAY) så ska försöka planera in bloggen på ett bra sätt. Eftersom gymmet öppnar 11.30 kan jag hinna lite innan jag tar mig dit. Men tyvär så är jag förskyld och får ont i öronen så fort det sker så måste lägga ner mest energi på ridningen så får vi se vad som händer. Kan gå på rullbandet lugnt. Sedan blir det ridning på kvällen så hinner ju endå vila kroppen.

Har planerat nästa vecka med träning/tävling. Ser lovande ut..

Mark & Hopp träning på Killberry, Hopp på Basse samt Hopp Klubbtävling på båda två.



bild från 2008/2009

bilder - silver moss

2012-02-21 @ 15:52:58
Blir lite ledsen att se bilder på våran ängel men det var bra tider det där!





Diss

2012-02-21 @ 15:27:59

Plaststigbyglar på vinter! våra compositi är hemska! 


Går ut i snön för att tillslut hoppa upp. Skorna har blivit snöiga och foten glider ur stigbygeln! Visst det är otroligt bra att rida i annars! Men igår bytte jag tillbaks till våran vanliga böjdbara på sidorna. Tills snön försvunnit!




Gårdagens Ridning

2012-02-21 @ 09:07:26
Börjar med Killberry.

Vi skulle göra framdelsvädningar/bakdelsvädningar. Vi gick in en bit på insidan och hade en varsin sockervit i varje hörn där vi skulle vända dom. Framdelvänding är inga problem för Killberry. Efter några varv så fick vi trava i gång och lägga volt vid varje hörn. Kändes helt som vanligt inga konstig heter och sedan körde vi i andra varvet likdant sen gick vi in på 20 m volt och vi började i vänstervarv, vilket är det lättaste.

Tillslut fick jag till det så han verkligen fick arbeta igenom sig helt och sedan fortsatte vi runt spåret men då ville han gärna springa iväg så la volt vid varje kortsida. Sedan bytte vi varv och det gick minst lika sagt hur bra som helst. Först fick jag till en väldigt bra kort trav och tillslut gick galoppen galant!

Sedan körde vi bakdelsvädning vilket är lite svårare men tillslut så gick det hur bra som helt och avslutade där och travade av.

Basse skrittades och travades barbacka i ridhuset innan ridpasset på Killberry, vart lite stressigt där så Mamma kom ner och hjälpa till.

Önskar jag hade bilder från idag men det är svårt att ha någon som filmar så sent på kvällen när vi är sista passet.

CHEVAL REAN

2012-02-20 @ 18:28:33

Precis klickat hem den här från Chevalridsport.



Ser ju underbar ut :)


design problem

2012-02-20 @ 14:34:10



Vi har problem! Verkligen jätte svårt att sätta ihop en design som beskriver oss osv. Eftersom amanda inte får hoppa upp på hästen förän 3 veckor så är det problem med nytt bildmatrial. Helst skulle vi vilja ha rullade header.

Våran design ser hemsk ut just nu tycker jag, textstil, header allt. Men eftersom vårat lov börjar om en vecka ska jag (tekniska fixar Fanny) försöka knåpa ihop något!

tävlingsuget drar igång!

2012-02-20 @ 13:21:18
Hej på er! Är redan hemma och väntar på bättre tider i soffan känns det som. Måste få något gjort..

Något annat jag tänkte på är att jag är otroligt tävlingsugen! De flesta ryttarna har kommit ut på sin första tävling redan. Tänkte staxt göra en lista på vad jag tänker rida i vår/sommar. Inget är riktigt bestämt eftersom jag bestämmer tillsammans med min ridlärare vad Killberry ska gå och inte. Basse får vi se hur långt vi kommer med med tanke på hur Amanda aka kryckan kommer må.

Själva jag (Fanny) älskar att tävla, jag peppar alltid mig själv inne på banan och kan inte hålla leendet seriöst utan mungiporna åker alltid upp till topp.



skillnad?

2012-02-19 @ 22:19:29

åherre min gud! Ser ni vilken skillnad?!

Vet inte vilken tid första bilden är tagen men 2006/2007 skulle jag gissa på. Han ser verkligen ut som en gammal gubbe just nu. Tänk om pärlan såg ut sådär nu!


2006/2007 VS 2012




Vår/sommar planering Killberry

2012-02-19 @ 22:12:02
Tänkte prata lite om planering inom Killberrys säsong.

Dressyr:
Hålla formen i alla olika övningar/övergångar, skritt, trav, galopp, halter, backningar, skänkelvikningar osv. Vilket kommer ta enorm tid och det syns redan framgång.

Hoppning:
Hoppa hinder på mitten (han drar sig gärna mot höger) Kunna hoppa bana på 90-1m utan några problem.

Övrigt: Komma upp i en riktigt bra kondition. Eftersom gubben börjar bli gammal, hela 15 år nu så gäller det att ta det försiktigt.


Ny kategori

2012-02-19 @ 20:25:49
Fälttävlan..

Eftersom Amanda har tävlat fälttävlan sen några år tillbaks och hela familjen är insatt i hela grejen så tänkte jag att det skulle sitta bra med en kategori där vi kan ta upp saker inom den kategorin. Några idér om vad ni vill höra eller så?


Gårdagens jobb/ridning

2012-02-19 @ 16:40:48
Sådär äntligen känner jag mig som en människa igen!

Igår som sagt jobbade jag i stallet 7.00-18.00 Vid 15 tiden tog jag Killberry ut för lite konditions träning, men med plusgrader och inga snösulor så gick det inget vidare så gick in till ridhuset och klämdes in med resten av ridande människor. Körde lite intervaller men kändes inte alls som att det var jobbigt för min vita springponny. Försökta samtidigt att hålla hans huvud rakt då han helst går ställd mot vänster.

Jobbade på och vid 17 tiden tog jag basse och gick in med Marika och Tea i ridhuset för markarbete. Vi la upp 5 galoppbommar på böjt spår och Basse kom igång på riktigt arbete. Han var riktigt slut när vi slutade. Känns skönt för mig att känna så!

Inga bilder från dagen tyvär.

19 feb

2012-02-19 @ 12:52:34
Gjorde nyss ett inlägg men datorn bestämde sig för att dampa. Igår var en jobbig dag och känner mig inte hel idag så bloggar senare ikväll för har massor av saker jag måste göra känns det som. Känns fel att det redan är söndag..

GE MIG

2012-02-18 @ 17:00:00


åååh, detta vill jag ha! Lamicell finns på Charlie häst & hund

Schbraket - 499 kr   Lindor - 249 kr

Lördag

2012-02-18 @ 16:15:20




Härligt det kan var med helg va? Saknar verkligen att åka till stallet tidigt och vara där och pyssla och dona. Men helgen ser jag inte ens fram imot längre.. Eftersom att jag typ inte kan göra nått.

Nu så har jag precis kommit från stallet. Det har vart års möte och vi var inte alls många. Rätt tråkigt när man inte är så många i klubben men det är något som vi jobbar med. Syrran jobbar hela dagen i stallet. Hon red nu när jag var nere. Hon började att rida ut en sväng men eftersom att Killberry bara har skor fram och två brodd samt inga snösulor så packar sig snön fort under hoven och det blir styltor så hon fick gå in i ridhuset. Fixa och dona lite i stallet jag och sen pussade jag en massa på Basse bus. Mamma har joggat han vid 13.00 tiden idag men Fanny ska även markarbeta han idag också.

Idag på vårt årsmöte tog det upp en massa spännande. Bland annat våran satsning på terrängbanan som min pappa håller på och bygger och fixar med. Sen har vi även väldigt många tävlingsryttare som ska ut och tävla i år för klubben både på privata hästar och på lektionshästar. Från div II i Dressyr till Ponny Lag-SM i Fälttävlan!!
Sen blir det en hel del nytt bygge på ridklubben. Nya lektions salar ska byggas och lite finslipning in till ridhuset. Så tror det kommer bli ett spännande och roligt år för klubben!! Håller tummarna :D


Tror jag ska ner och titta på syrran sen när hon och Marika ska markarbeta. Tror jag kanske ska ta med mig kameran :)



/Amanda


Hur vi stechar

2012-02-18 @ 12:00:00
Här kommer en vidoe hur vi stechar hästarna.

Om ni ska göra detta så måste hästen ha blivit varm från ev.träning/ritt. Precis som en människa gör efter ett pass på gymmet. De första gångerna borde man inte göra allt vi visar på videon, svårt att förklara men de första klippet kan man ex. bara göra det vi gör ner till hovarna och inte uppe vid bogen, och andra klippet kan man göra endast till frambenets armbåge.


Cavallo winner plus

2012-02-17 @ 14:39:04
Här har ni mina nya stövlar! Cavallo winner plus. Åkt och hämtade dom igår och satt perfekt. Var lite orolig att det inte skulle passa då vi fick specialbeställa p.g.a min smala vrist och vad. Men lyckås gjorde jättebra jobb och efter lång väntan (sedan globen horse show) har det kommit från tyskland.

Det blev lite ändring på ridschemat idag. Marika ringde och sa att hon inte mådde så bra så jag får ta Basse idag. Tycker han ska få gå ut och skrittas i fina vädret så stövlarna ska på åka med på ridturen.





/Fanny

hästbilder

2012-02-17 @ 12:00:00
Bilder från igår (onsdags) Katre har tagit den första!





vad jag gjort idag

2012-02-16 @ 22:11:53

image description

spännade va?

/Fanny


16 februari

2012-02-16 @ 22:11:04
Hej på er! Känns som bloggen har blivit kvällsblogg vilket verkligen inte är meningen. Blogg.se appen funkar som vanligt inte att lägga upp bilder på annars skulle jag bjudit på det idag men det får bli imorgon. Imorgon tar Marika Basse och jag är ledig från stallet. Ska försöka ta mig till gymmet och sen blir det vila och tidigt i säng då jag stalljobbar lördag..

Lördag är jag i stallet 07.00 - 18.00 så jag ställer in ett tidsinställt inlägg och tar med kameran till stallet för att kunna sedan visa er lite saker. Kanske en rundtur i vårat stall? :) Ska försöka lägga upp lite hjälp frågor imorgon, behöver era tips!


Några veckor gammla bilder

2012-02-16 @ 15:54:35
Lite bilder från en träning för några veckor sedan. När jag fick hoppa ganska lågt p.g.a min hopp-räddhet som fanns förut och för övrigt bara ta det lugnt då det var längesedan jag hoppade honom.





15 februari

2012-02-15 @ 22:29:00

Hej på er våra läsare!

Sitter nerbäddad i mitt älskade rum och gör det vanliga "bloggrundan" som jag brukar göra. Tänkte säga lite om resten av veckans planering men innan så vill jag säga att uppdateringen är lite gles, vi vet. Men om en ny design snart dyker upp blir det roligare att satsa på bloggningen. Har massor av bloggmatrial som ligger och väntar på redigering!

Torsdag: Vilar helt
Fredag: Marika ska rida, vet inte vad hon planerat, tömköra eller dressyr.
Lördag: Jag stalljobbar 7-18.00, och vikarierar på barnterori så mamma får ta Basse och jag tar Killberry när jag får tid.
Söndag: Basse ska vara ute, ridas ut eller skrittas. Känns som att skrittas kan vara bra.


Dagen ridning

2012-02-15 @ 21:23:44


Dagens ridning

Satte på dressyrsadeln som planerat och gick in i ridhuset. Min polak till hästskötre (katre) gick med han medans jag bytte om (skämt) Men iallafall så stod Katre och fotade lite från mark. Tänkte mest rida igenom det vi gjorde igår. Han ska lyssna på framåt och flytta undan. Gick helt okej för vi kunde bara vara på ena volten fram till slutet. Travde inte så mycket för det sliter så otroligt mycket på hästens ben och galopperar heldre igenom honom och stundtals var han riktigt fin!

Katre fick sitta upp och testa på lite också, kul att se någon annan i samma nivå rida sin häst.




Katre och Basse!

Katre och basse igen!


Jag och basse!


Det fick räcka för dagen! Imorgon dyker det upp mer när jag slutat 14.00 efter en poesidag, haha.

Saknar ridningen..

2012-02-15 @ 08:41:46





Ursh vad jag saknar ridningen. Att bara sitta där uppe och känna gunget. I lördags försökte jag att få skritta av Basse. Men nää. Det fick man inte!! Vart jätte sur, faktiskt.

Idag är det onsdag och jag har Teori. Tänkte vara med på den i alla fall. Kan ju dock inte vara med och rida i gruppen. Men det har ju syrran tagit över. Om 4 veckor får jag rida.. Känns ju rätt långt kvar men jag är faktiskt inne på min 3e vecka!!


Nej nu ska jag fortsätta här i skolan.


/Amanda


alla älsklingars dag

2012-02-14 @ 20:55:27
Hej på er läsare!

Har precis skrivit dagens ridning som ni ser här nedanför. Kvällen har jag spenderat med mina vänner Josefin och Emma. Vi åkte ner och köpte massa gott, så vi slapp vara forever alone denna jobbiga dag. haha. Gottade oss här hemma hos mig med prat och skratt.

Imorgon blir det skola, sedan banken och vid 5-6 ska jag rida i ridhuset då det är teori och ledigt där. Och självklart går jag sedan på teorin efter jag ridit. Ska försöka be någon att filma när jag rider (katre)? vet att du läser.. Och en när jag strechar för att visa hur vi gör, vilket är verkligen att bra tips!



försökte hitta en bra puss bild..

Dagens ridning

2012-02-14 @ 20:46:06


Dagen ridning på Basse!

Kom till stallet direkt efter skolan som sagt och tog in basse från hagen direkt.

Började lektionen med att ta tyglarna exakt lika långa och bara se till att han lyssnade för skänkeln. Kan inte förklara så mycket men han lyssnar väldigt segt för skänkeln om man inte säger åt han från början! Vi gick på en volt och flyttade undan för att se till att han lyssnade för första början när jag bad honom att göra något (ex. flytta undan bakbenen) Gjorde samma sak i traven (fortfarade hålla händerna stilla) men fick leda lite med inretygeln på just volten.

Sedan gjorde vi lite skänkelvikningar som förövrigt gick otroligt bra i slutet och sedan arbetade galoppen. Försöka träna fram en riktig galopp där den är kort med fortfarande action i galoppen. Han kom igång med riktig träning detta pass och badade i svett när vi var klara.

Nu vet jag hur jag ska rida för att kunna hålla han i riktig träning och det handlar även inte bara om att få fram han i den farten och lydnaden han ska ha utan att ska fortfarande vara kvar i samma postion. I stallet fick han bli strechad och massa morötter och extramat!

Inga bilder denna gång!

14 februari

2012-02-14 @ 09:02:03

Godmorgon på er! Vaknade med hemsk tärningsvärk vid min axel, (om det nu är träningsvärk) och det värkte även i ryggen! Mysigt.

Idag går jag i skolan till 13.30 och då springer jag till stallet (10 min max från skolan) och då står dressyr för marika på schemat! På kvällen ska jag fira alla hjärtansdag med mina fina vänner, vi ska baka tårta med gelehjärtan.


Puss på er!


Gårdagens ridning

2012-02-14 @ 08:57:36

(13/2)

Sådär! Igår (måndag) var det dressyr på schemat på Killberry. Kände redan när vi skrittade att han var inte sådär lika fin som har var i lördags men han hade inte det där springig som han var i lördags. Vi skulle iallafall träna skänkelvikningar vilken var väldigt bra för det har inte jag kört så mycket. Han var svårare för höger skänkel men tillslut släppte det och sedan körde vi galopp med alla olika ställningar, inåt, utåt och rakt på volt.

Har flätat hans man för att kunna hoppas på att manen lägger sen på 1 sida och inte lite på andra sidan också!


Lite videos

2012-02-13 @ 22:10:03
Här är en video på våran söta hund ajax!

Och en när jag filmar över basse när vi travade på ängen igår!

13 februari

2012-02-13 @ 21:52:38

Hej! skriver om dagens ridning imorgon då jag har lååååång sovmorgon. Tjolhaopp


Dagens önske Outfit

2012-02-13 @ 17:35:11

Tre ryttare jag ser upp till

2012-02-13 @ 15:39:19

Jag har många som jag ser upp till. Alla är sig själva och deras hjärta ser ut som en stjärna. Så vill jag att mitt hjärta också ska se ut så en vacker dag.





Magnus



Rolf- Göran




Patrik





/Amanda


Dagens ridning

2012-02-12 @ 17:29:43


Kom till stallet och tog in Basse från hagen. Solen lyste på starkt och snön glittrade mysigt. 0 grader och perfekt för att rida ut utan att frysa. Vi red runt gymnasiet och tänkte klättra i våran stora backe vi har men det var fullt ös för pulkamänniskor så vi red på varpaplan vi får rida på. Orörd och ca 2 dm snö så vart det mycket galopp lång och låg. Sen red vi såkallade "slingan" tillbaks som går genom en liten skog så man kommer tillbaks vid sommarhagarna. En riktigt mysritt!



Basse och hans bästavän Dante

provsmaka

2012-02-12 @ 14:51:15
Provsmak på dagens ridning!


12 februari

2012-02-12 @ 10:28:02
Godmorgon på er! Här i södra stockholm har vi strålande väder och solen värmen på bra genom fönstret. 

Idag blir det uteritt för mig att Basse tillsammans med Katre och Dante som vi gjorde förra helgen. Hoppas vädret håller i sig. Vi ska åka ner om 45 minsen har jag eftermiddagen fri från aktiviteter då jag ska försöka fixa våran blogg lite. Ser inte klokt ut...




Rycktväska

2012-02-12 @ 10:12:44
Igår köpte vi en ny rycktväska. Vi har tidigare haft en rund väska som dom flesta säljer just nu. Men nu gick vi vidare till en "korg" likande. Tycker denna ser riktigt smart ut och man hittar säkert borstarna mycket enklare. från Showmaster 99 kr!




Pannband

2012-02-11 @ 21:51:31
Vart en sväng till hööks idag. Fick med mig detta pannband, 69 kr. Amanda tyckte det var jätte fult medans jag älskar det. Vad tycker ni?



Ursäkta skitiga duken..


11 februari

2012-02-11 @ 15:00:00



Godmorgon på er!

Idag red jag Killberry i ridhuset. Marika tog basse samtidigt och hoppade. För mig och Killberry gick det riktigt bra. Han var väldigt stark och sprang iväg från handen i början men efter en stund lossnade det och jag övade mycket övergångar från skritt till trav. I slutet gick han kvar i samma form i övergångarna, riktigt glad blev jag! Fin min ängel kommer bli om det fortsätter såhär. Bjuder på lite bilder!






marika

2012-02-11 @ 12:31:07


Här är bilder på marika från idag när hon hoppade. Inte världens bästa bilder. Men tycker det gick väldigt bra för henne!




10 februari

2012-02-10 @ 23:35:35

Hej på er läsare!

Uppdatering kommer sakta smyga på här igen. Börjar morgondagen i stallet och därefter blir det lite bloggmatrial.. Säger inget mer men har lite planer inför imorgon. Har även fixat ihop lite andra grejer som kommer dyka upp. Vi hörs mer imorgon, förhoppningsvis!



Jag och basse på utebanan för några dagar sedan!


Trillar in

2012-02-09 @ 15:02:01

Hej på er! Även fast uppdateringen suger så är det ju folk som tittar in här varje dag! Roligt tycker jag.
Tror jag (fanny) är tillbaks till helgen, vill bara ha fredag kväll, haha. Men har massor av planer just nu. Ni får hålla ut en stund. Bjuder på massor av gamla bilder.








En man som passar häst kvinnan

2012-02-07 @ 17:09:20


Hittade en länk idag på Facbook. Riktigt härlig!


Det krävs i grunden tre saker för att en man ska attrahera (och passa) den inbitna hästtjejen:

1. Han ska tycka om hästar

2. Han behöver ha en ordentlig plånbok

3. Han måste se bra ut i jeans

Om inte dom här tre grundkriterierna uppfylls så är det inte rätt man för dej. Men för att sedan förhållandet ska fungera i längden, krävs ytterligare saker (förutom de självklara!!). Här är ett bra tips till singeltjejen: Du bör förmå honom att skriva under nedanstående kontrakt först, så finns förutsättningar för ett långt och lyckligt äktenskap.

Förbindelse mellan NN (mannen) och hans tillkommande NN (kvinnan)

  • Jag inser att hästens utfodring alltid är viktigare än min middag
  • Jag förstår varför ett hästtäcke får kosta mer än en ny herrjacka, och varför hästen får två par nya skor varannan månad men inte jag.
  • Jag accepterar att hästens boende är lika dyrt som vårt
  • Jag är villig att stiga upp före gryningen på helgerna för att hjälpa till med lastning av häst
  • och jag lovar att inte svära eller komma med hotelser i dessa situationer
  • Jag kommer att tycka att det är roligt att göra picknicklunch till tävlingar, och sitta på en dressyrläktare en hel lördag
  • Jag kommer att lära mej de grundläggande fackuttrycken och alltid ha sockerbitar i fickan
  • Jag vill trösta dej när det går dåligt på tävlingar, och fira med champagne när det går bra
  • Alla aktiviteter såsom släktmiddagar och liknande måste planeras utifrån TDB
  • Att det kommer att vara sågspån i hallen, och vojlockar i tvättmaskinen är ett faktum, och jag kommer inte att klaga över hästhår på mina kashmir-tröjor
  • Självklart kommer hästens välbefinnande i första rummet, och jag ska inte visa svartsjuka
  • Jag kommer aldrig att klaga över räkningar till veterinärer, ridlektioner, utrustning etc
  • Jag kommer inte att insistera på en egen, dyr och tidskrävande, hobby.
  • Min fru är alltid den vackraste kvinnan, särskilt i ridkläder (även om det finns enstaka halmstrån i håret)
  • Alla skämt om hamburgare, dressyrnördar och liknande uppskattas INTE.






paus

2012-02-06 @ 21:55:13
Jag tar en paus, bara för veckan. Har mycket i skolan denna vecka och ska försöka göra massa andra saker som napprapaten, ta bort stygn, besöka banken, gymma och rida samtidigt. Jag hoppas amanda kan uppdatera men hon rider inte för tillfället.

Så jag tar en paus och kommer tillbaks starkare en någonsins för att kunna lägga ner energi på bloggen. Vi hörs!



Saknar värmen och vill verkligen ligga på stranden och vila ut kroppen just nu!

6 februari

2012-02-06 @ 20:58:09
Sådär! Hemma från stallet nu!

Kom på när jag satt i bilen påväg till stallet att det var ju terori idag! Så när jag kom till stallet fixade jag lite i vårat stallskåp. La om våra skydd och lindade upp alla lindor som låg ihop knögglade. Sen började vi med våran terori lektion.

Vi gick för det mesta igenom sitsen. Vad som sker om man trampar ner hälen för mycket/för lite. Sedan alla olika hjälper, handen, foten, undrebenet, övrebenet, och vad man kan göra med alla dessa hjälper och vad som händer och vid vilka tillfällen. Kan säga att jag (Fanny) hade mycket bättre sits innan våran Ponny fick avlivas, då släppte min snygga sits. Men det ska jag förbättra härdan efter.



Jag antar att ni ser vad om är rätt? Den gula!


Måndag

2012-02-06 @ 18:15:49
Go kväll!

Sitter redo med ridkläder och tar en kopp kaffe innan jag åker till stallet. Basse fick vila idag men jag ska rida Killberry på lektion tror jag, hoppas att det blir han. Och det är dressyr idag vilket jag ser fram emot.

Har iallafall varit i skolan idag och efter skolan åkte vi (jag och min vän rebecca) till gymmet och körde hårt på alla olika maskiner. Kroppen kändes mör från gårdagens träning så imorgon blir det vila för min kropp men då blir det även napprapat och ta bort stygn istället. Ska försöka ta massor av bildmatrial idag med min iphone, vilket ni får leva med! :)


Basse på sin livs andra terräng träning! Jag som rider!

/Fanny

Måndag 6 Februari

2012-02-06 @ 11:28:01

Hej alla Läsare. Ni är faktiskt några stycken och det tycker jag är kul. Önskade att jag kunde blogga mer om mitt ridande och så. Men jag rider ju inte nu :(

Ledig idag med. Känns rätt skönt med tanke på hur jobbigt det är att hoppa i kryckor i snön och överhuvud taget. Blir nog plugga en massa. Min kompis Petra ska komma och hjälpa mig med en film som jag håller på och sätter ihop. Sen ska jag faktiskt ta mig till gymmet. Blir cyckel med armarna. Bara en massa arm maskiner och stiups. Kan ju faktiskt gymma trots ett skadat knä och bara ett ben. Gäller att man tar vara på dem musklerna som man har och dem man kan träna. :)





Gud vad man kan sakna stallet och hästarna så mycket som jag gör just nu:( En otrolig saknad.






bloggbrist

2012-02-05 @ 21:22:35
Hej på er! Nu var vi hemma från bion, såg en gång i phuket med familjen. Helt okej film med skratt!

Som ni sett är det dålig bloggning på bloggen. Ska försöka ta mer bilder imorgon i stallet så jag kan fixa lite bloggmaterial. Har lite planer om vad jag kan blogga om så snart händer det grejer.

Veckans planer ser iallafall ut såhär.

Måndag: Basse vilar, rider killberry på lektion.
Tisdag: Marika rider basse
Onsdag: Jag rider basse på lektion, dressyr.
Torsdag: Basse ska skrittas
Fredag: Rida ut
Lördag: Marika hoppar basse, Killberry dressyr.
Söndag: Inga planer än.


Bild från idag

Film från idag

2012-02-05 @ 14:57:32

Amanda här. Fick order att lägga upp en film från idag när syrrans kompisar rider :)

Såg ut att gå galant för båda två:)


















dagens

2012-02-05 @ 14:05:39

Hej!

Kom till stallet vid halv 11 och det var kaos. Tjejerna hade inte haft el i stallet så dom låg lite efter med stallets sysslor. Jag hjälpte dom lite och satte sen igång och gjorde iordning basse. Han fick grön outfit idag och han är verkligen snygg i det. Fick ingen direkt bild på honom och mig tillsammans men ni får en på jossan som ryttare.
Sen red emma också ochd et gick bra för båda tillslut. Kommer ut lite bilder sen.

Nu har jag iallafall fått i mig mat och ska åka till gymmet om en stund. Blir nog där en timme och kör. Bloggar mer senare!


morgondagens

2012-02-04 @ 23:45:46
Go kväll på er läsare!

Tänkte först höra om ni har några idér hur vi kan göra bloggen roligare? Öppna för tips!

Imorgon är det tajta planer. Först gymmet vid 10 om allt går som det ska, sen upp till stallet och då ska mina vänner josefin och emma få rida på Basse lite. Nyttigt för dom. Dom red när dom var mindre och började igen för ett år sedan om jag har rätt. Självklart kommer jag rida efter dom men lite lugnt eftersom han gått rätt hårt just nu.

Vi hörs mer imorgon, glöm inte att vi vill gärna ha tips på att göra bloggen bättre!


jag för några veckor sen!

Kontakta oss

2012-02-04 @ 21:45:49

Har ni frågor om något till oss så kan ni kontakta oss på



Bilder från dagen (iphone)

2012-02-04 @ 21:11:01




ÄNTLIGEN!!!!!!!!

2012-02-04 @ 19:46:16

Gud vad jag saknar ridsport i tven. Tycker dock att dem har blivit riktigt duktiga på att prata om ridsporten mer på nyheterna och på radio. Allt hände efter att Rolf fick jerringpriset. Då tjaffset satte igång!!  HEJA HEJA 

                    LÖRDAG 4 februari kl 20:30
                    Världscupen i hoppning från Bordeaux, Frankrike (direkt)




SVT2

 LÖRDAG 4 februari kl 22:15
Världscupen i hoppning från Bordeaux, Frankrike (sammandrag)

 

 


Kort film

2012-02-04 @ 19:09:09

Här kommer en kort film från dagens hoppning. Finns mycket var att ge.


Två dagens ridning

2012-02-04 @ 17:39:48



Kom till stallet vid 07.30 och byggde upp hinderna vi skulle ha . Jag kunde varit bättre och ha koll på att ta bilder osv men det vart tyvärr inget. Sen gick vi och borstade och klädde på dom lite och steg in sen i ridhuset. Tog en snabb framridning med skritt, lite trav och galopp. Börjar öva lite enkla byten på honom, så han kan börja byta när han landat i fel galopp.

Vi värmde upp på räcket och höjde efter en stund och la upp sen till oxer. Läggde sen till en kombination efter det och 4 st studds hinder. Gick väldigt bra och oxern låg på 1m. Blir så glad när han hoppar 1m utan problem och vet att man kunde lätt höja lite mer men det får bli en annan gång.

Efter vi ridit i ridhuset vart det uteritt. Vi skulle ut och klättra. Klädde på oss allt vi verkligen hade för att kunna vara ute i 13 minusgrader. Vi hade turen att det inte snöade men helt plötsligt slog sig himlen tillsammans och det snöade som aldrig förr när vi just skulle klättra. Katre red på Dante och skulle vara tillbaks tills 10.45 då hon hade teroi med lekisbarnen. Vi red upp för stora backen två gånger innan vi tog oss tillbaks.

Slänger upp lite bilder





begagnat eller ej?

2012-02-04 @ 11:57:20



Jag har länge funderat på det här med att köpa begagnat. För det första tjänar du kanske en krona på att köpa begagnade saker. Och någon annan slipper ha det liggandes hemma. Du gör någon glad. Vet själv hur glad man är när man får något sålt. Man får lixom in en liten extra krona och kan köpa något snyggare för det!!
Men hur fräsht är det att köpa begagnade saker då (?)

Jag brukar sitta och kolla massa saker på både blocket och hästnet. Jag kan hitta jätte fina fräsha träns eller andra saker. En sak jag funderat på är att köpa täcken begagnat. Min häst går tillsammans med 4 andra valacker. Täckena går sönder hit och dit. Hur kul är det då att lägga 1500 kr på ett bra vintertäcke när man kan köpa begagnat för typ halva priset av någon som har köpt fel storlek på REA?




Vad tycker ni, köer ni begagnade saker eller skulle ni kunna köpa begagnade saker?









morgondagens planer

2012-02-03 @ 22:24:27
Får lite krupp i kroppen! Photoshop har inte velat samarbeta med mig ikväll.. Ska göra ett sista försök igen innan jag slänger mig i sängen. Ska åka till stallet vid 07.00 imorgonbitti. Först står det hoppning på schemat och sen blir det uteritt, ska försöka klättra i en stor backe vi har nära vårat stall.

Sen ska mamma och jag, vet inte om resten av familjen ska med, men vi ska försöka åka till lillhästen i stav där jag vill köpa benlindor som matchar mitt schabrak, sen ikea om jag tror rätt sen vill jag besöka en panduro butik. Det värsta är att jag kommer ha världens tärningsvärk imorgon, haha.

Vill verkligen gå och sova just nu, men har inte fått det gjort som jag ville ha gjort ikväll så får se hur länge jag stannar uppe. Annars får jag göra det imorgon kväll också. Men vad tycker ni annars om nya designen? :)


Kort dagens ridning

2012-02-03 @ 20:34:21
Har ni tänkt på att vi redan är inne i februari, känns som julafton var nyss.

Det blev inte som vi hade tänkt idag, motorvägen var full med snö så vi vände och kom inte iväg till lillhästen som vi skulle. Det får bli imorgon då vi ska åka till alla olika ställen och köpa massor av saker.

Idag red jag och basse ute på utebanan. När jag öppnade stalldörren ut var det verkligen snöstorm, när jag började trava fram vart det värre och när jag väl hoppat av så snöade det inte alls. Riktig typsikt! Iallafall så red vi på en volt i trav och bytte varv lite då och då. Sen tog vi kort galopp i varje varv innan jag travade av igen. Vill inte göra för hårt men han fick upp lite flås iallafall.

Till er läsare vill jag säga att uppdateringen kommer bli bättre straxt. Finns inte mycket bildmatrial och inspiration just nu!

soffläge

2012-02-03 @ 19:55:40
Hej på er! Ikväll intar jag soffläge med morötter och dipp, lite kaffe också.

Bloggar senare om dagens ridning, och lite mer inlägg. Ska först byta om och fixa fram allt gottgott!


vinterland

2012-02-03 @ 12:57:46

Har ni också fått ett vinerland där ni bor? Vi har haft snöstorm hela dagen från och till. Blåser och är kallt. Kan hoppas att det lugnar ner sig innan jag ska till stallet och rida ikväll. Ska rida ute i snön tänkte jag!

Har redan hunnit med skolan och gymmet. Mamma slutar nu och då kommer hon hem för en kopp kaffe innan vi ska åka iväg en sväng!



Märkes utrusning / bra ridning

2012-02-02 @ 22:32:01



Tänkte ta upp en grej och höra om era åsikter.

Vad skulle ni välja. Märkes utrustning och inte kunna rida bättre än du borde eller rida på ett otroligt bra sätt och ha en helt okej utrusning?

Ärligttalat, varför lägga pengar på dyr märkes utrustning istället för att träna för en otroligt bra tränare och lära sig mer? Hur brukar ni göra? Lägga ut pengar på olika varannan månad? Har ni råd med båda eller vad skulle du välja? Man kan köpa dyr utrusning när man blivit tillräckligt bra ryttarare och tjänar bra pengar tycker jag.

Märkes utrusning och snyggast i stallet är överskattat. Lugna ner er och tar er tid att tänka. Det gjorde jag. Visst ska man kunna få köpa snygga saker om man vill, jag stoppar ingen. Men det ser inte ok ut att ha snyggutrustning, super fin häst men människan rider som en kratta.. Det finns gränser.

Håller någon med mig?



/fanny


torsdag kväll

2012-02-02 @ 21:25:05
Go´kväll!

Sitter i köket och planear det mesta av veckorna framåt, dag efter dag. Marika ska hjälpa oss med Basse, våran ridlärare. Sen vet vi ju alltid att tjejerna i stallet ställer upp vad som än sker. Ganska skönt att vara uppstallad på ridskola.

Var i stallet en stund och planerade vad vi skulle rida på lördagmorgon då vi bokat upp hoppning i ridhuset. Satte ihop lite träns och tog ner lite saker från loftet. Testade katres skydd, ett par vita Senskydd Showmaster i storlek cob. Vart en funderare nu när jag började prata lite med marika om utrustning.

Nu blev det så att inlägget skulle komma in lite senare men vi drömmde iväg i nätverkets möjligheter.

Ni får lite bilder på våran ridning vi ska rida på och stalldagboken som är det mesta pratiska man kan ha som hästägare!



/Fanny

6 veckors vila

2012-02-02 @ 15:50:06





Idag har jag vart på sjukhuset. Var hos en knä specialist som ville kolla på knät jag fick även se bilderna på hur mitt knä ser ut från magnet kameran. Har en fraktur under knäskålen med en stor blödning. Sen har jag en töjning i ett ledband. Men han tyckte jag var rätt stabil i mina leder så nu har jag fått en härlig ställning till mitt ben. Just för att min fraktur ska läka bra. Ställningen ska jag ha i 4 månader. Ni hör hur tråkigt det låter men får se hur det blir. Behöver inte ha den på mig hela tiden. Så nu är det att hoppa på kryckor i 6 veckor då jag inte får stödja på benet än. Ska börja stödja på benet lite i taget efter 6 veckor.

Målet är att jag ska kunna ta mig till Tyskland på träningsveckan :)

Bara hatar de!! Ni får hålla alla tummar åt mig!





/Amanda


Torsdag

2012-02-02 @ 09:33:44

Godmorgon på er! Sitter i soffan här hemma och tåflörtar med hunden som snarkar högt. Har en timme på mig att bara sitta i soffan.. Sen har jag endast två lektioner tills jag slutar och åker hem igen.

Tänkte åka till stallet när mamma kommer och och fixa och trixa lite där. Ska testa katres benskydd, putsa lite, pussa på hästarna och kanske sätta ihop ett nytt träns.

Nu ska jag koka lite kaffe innan jag somnar i soffan!

/Fanny


Lite annat

2012-02-01 @ 22:52:47
Hej alla läsare!

Ligger nu i min säng med värkande kropp. Igår var jag ju som sagt hos naprapaten och min kropp säger ifrån mycket just nu. Tror även jag har sträckt mig i låret, det känns omjöligt att sätta på mig skorna.

Var mening att jag skulle gymma med Rebecca imorgon men eftersom Marika tar basse imorgon blir det bättre om jag tar en heldag utan arbete för kroppen. Sen blir det hårdträning, inga men här. Blir nog stallet en stund iallafall, måste fixa lite saker och pussa på Basse och KB.

Imorgon har jag lååååååång sovmorgon. Men kommer gå upp extra tidigt för att blogga. Har endast två lektioner sen ska jag hem och sova, haha!


Amanda på marken, jag på KB. Bild från glögghoppningen.

/Fanny

dagens ridning

2012-02-01 @ 21:33:22
Idag hade vi hopping. Eftersom Amanda inte är hel fick jag ta hennes plats i tävlinggruppen idag på basse. Och jag känner mig lite osäkert på basse så tog vi det lugnt och hoppade på bebisnivå. Han fick också ridas väldigt lugnt igår och vilade i måndags så känndes det också säkrast så. Var verkligen sugen att hoppa högt, men då vill jag sitta på mitt mumintroll såklart!

Vi hoppade först varje del för sig och tillslut lade vi ihop en bana. Inte ens så högt på bilden hoppade jag idag. Längtar till lördag då det blir hoppning på schemat!








/Fanny

Sysslingar

2012-02-01 @ 21:02:37
Amanda här

Kom precis hem från stallet. En kompis till mig körde hem mig. Jag har vart och rastat mig själv lite. Jag håller på att klättra på väggarna här hemma. Så kände att det var dax att träffa lite folk och glo på när syrran hoppade Basse. Tycker över lag att det gick väldigt bra för syrran och Basse. Hon får blogga om det när hon kommer hem.

Men iaf. Till rubriken. Sysslingar, För några månader sen så kom min mormor hem till mig. Eller hon är här varje dag men hon talade om att hon hade fått ett kort från hennes systers barnbarn. Då var det en häst bild.
Så jag och syrran började kolla upp namnet och då kom vi fram till en blogg. Det visade sig att vår syssling hade en av sveriges största häst bloggar nere i Kalmar. Helt sjuk att man kan ha häst intresset och så lika dant.

Nu har man lite mer koll på släkten. Har en väldigt liten släkt.

här har ni bloggen- Johanna Grant


/ Amanda

Gott skratt

2012-02-01 @ 15:31:44
Här får ni en titt i basses mun, mysigt!

Hästar vi minns

2012-02-01 @ 14:10:21
Darco, en ponny på ridskolan som jag föll för. Han var 5 år när han kom till ridskolan och var under utbildning men lärde sig otroligt fort. Vi hann starta en klubdressyr och en klubbhoppning på 80 cm innan sommaren då han skadades och blev adlrig bättre efter alla behandlingar. Tillslut fick han komma till himmlen med andra underbara hästisar som SilverMoss och Wiktor.

Det här var en bra tid!





/Fanny

Vill ha just nu

2012-02-01 @ 09:59:17

Så sjukt sugen på att shoppa en massa häst saker. Dock vet jag inte hur lång tid det tar för mig innan jag sitter på häst ryggen igen. Hatar att ens tänka på det. Blir gråt färdig! Urch sån jobbig känsla att gå runt och bära på :'(


Men detta är jag av behov just nu.
Kandar
Nya terräng skydd
Stigbyglar från soft jump
Jockey hjälm
Dressyr sadeljord



/AMANDA



Just nu

2012-02-01 @ 09:51:08

Ny vaken handikappad Amanda ligger i soffan med en hund som snarkar. Till Familjen (han ligger på en filt)

Igår fick jag tråkiga besked om mitt knä:/ Ska ev. operera det, antingen går dem in med en kamera i knät och ska kolla eller så skulle dem lägga in något i knät. Man kan ju inte gipsa ett knä så det blir typ knä ställning av något slag. Så dagen kommer bestå av väntan på ett telefon samtal om hur jag ska göra med detta knä.

 Får se vad jag ska blogga om idag då :)


Basse gillar att bli kliad

2012-02-01 @ 08:45:43



ursäkta min röst

/Fanny


RSS 2.0