31 januari

2012-01-31 @ 20:35:47

Igår stod mamma i stallet och pysslade om basse. Idag vart det min tur. Vi hade turen på våran sida, det var teori i stallet. Hans svullnad hade gått ner mer sen igår, nu är den bara runt såret på bakbenet det är svullet. Hittade ett sår i näsan, så där kan man ju ta sig en funderare hur det har gått till?

Vi gick in i ridhuset och skrittade väldigt länge, tog tyglarna efter en kvart och allt stämmde verkligen. Vi kom överens och båda ville samma sak i ridningen. Härligt!

Jag var även hos naprapaten idag för min axel håller på och lurar. Har väldigt ont vissa dagar vilket kan stoppa lite ridning.

Bilder kommer senare!! :)


Mot stallet

2012-01-31 @ 17:44:06
Nu är stallkläderna på! Har läxförhör imorgon så måste plugga när jag kommer hem men hoppas jag kan slänga in ett till inlägg när jag kommer hem!



Kylix Product

2012-01-31 @ 14:13:54





En ny hinder typ som har kommit från Nederländerna. Hade inte vart fel att ha dem här hinderna på banan hemma.   

»24 V uppladdningsbart batteri
»Fjärrkontroll, upp till ett avstånd av 100 meter
»2 fjärrkontroller levereras per hinder
»Laddare för 2 batterier
»På / av-knappen på varje del av hindret
»Fjärrkontroll med 3 fjärrinställningar:
            - 1 återhämtning knappen
            - En knapp för högre inställning stolpar
            - En knapp för lägre inställning stolpar
»Indikator hindret för batteri status
»Indikator för" hoppar inte, hinder återuppta läge "
»Manuell drift knappar i varje del av hindret:
            - Återvinning knappen
            - Höja poler
            - Lägre stolpar
»Både delar av hindret är flyttas samtidigt (även om en av polerna inte slås ut





Krigs skadan in real

2012-01-31 @ 12:23:58

tog just av alla saker. Och så här ser det ut nu :/






Man ser inte blåmärkerna så tydligt men dem är rejält blåa :(





Hiss/Diss

2012-01-31 @ 11:55:55


 Min spook väst



-Skön
-Bra pass form
-Snygg, bara älskar färgerna 











 Jag dissar Långa och tjocka manar. Så Fullt!!



- Ser ovårdat ut
- Man ser inte hals musklerna
- Ser ut som om man döljer något
- Ser ut att vara väldigt jobbigt för hästen under ett arbete då det kan vara i vägen.






God morgon

2012-01-31 @ 10:34:23

Amanda här! Halv ligger i soffan med mitt onda ben. Blir lite filmer nu som ni kan njuta av så här på morgon kvisten.













Godmorgon!

2012-01-31 @ 08:37:36
Hej och godmorgon världen!

Igår kväll vart inte så mycket bloggning eftersom amanda ligger och har ont i benet och jag var i stallet och kom hem med hemsk huvudvärk. Men nu, så har jag fått min skönhetsömn och äter min fruckost till vakna med the voice, ser ni också på det?

Om jag hinner ska jag fixa lite saker åt bloggen innan jag åker. Hoppas nu att de flesta läsare stannar kvar här som vi haft!


/Fanny!

Värre i mitt knä

2012-01-30 @ 22:20:40

God dag alla läsare.

Mitt knä har inte blivit bättre.. Sjukhuset ringde idag och specialisterna hade kollat på mina röntgen plåtar. Dem ser nått som inte stämmer.. Så idag var jag inne och gjorde en så kallad magnet röntgen. Gick bra. Men börjar bli väldigt trött på att hoppa på dessa kryckor. Så imorgon blir jag hemma. Ska försöka att ta mig till stallet i veckan. Blir så ensamt och mycket saknad efter Basse när jag bara sitter här hemma.

Blir ju hemma imorgon så kanske bjuder på något annat här på bloggen.
 Någon som har några tips?





Våran galna hund! ♥


Amanda och Best for you

2012-01-30 @ 17:14:32

Best For You, så kallad Basse eller Bratten.

Köpte han i April 2011. Vi hade lite otur när vi letade häst från början och stoet vi hittade ville inte gå igenom. När jag såg Basse ifrån backen var jag helt såld. Han såg ut som en jätte busig ponny!

Basse är 8 år i år, född 2004 och är efter e: Quite Easy ue: Glacial **

Målet är att bli fälttävlans häst men vi får se hur denna terminen blir. Har startat Hoppning och Dressyr samt några debutanter i fälttävlan 2011 med mig :) Så vi fortsätter med det :)

I år ska vi bla starta Div II i Dressyr, Hopp allsvenskan då 120 cm är målet. Även fälttävlan såklart. Sen ska vi även åka till Tyskland i slutet på Mars för fälttävlans träning med hopp och dressyr och avslutar med en tävling:)



Fanny & Killberry

2012-01-30 @ 16:50:10

Mina fina vita springare. Är en av ridskolans ponnier. En underbar ridskole häst som går med dom minsta och mig som är den duktiga (skämtåtsidotyp)

Han var aldrig en häst jag direkt fastade för utan var alltid en sån man bara gick för vi och kollade på när man gick till andra hästar. Men eftersom han var den ponnyn som inte hade någon fodervärd än så valde jag honom. Det är alltid värt att kämpa eftersom många ser han som en tråkig häst. Men har har hittat det fina i min pärla kan man säga.

Denna termin är det mycket vi satsar på, det är våran första termin vi får komma ut och tävla utanför ridskolan och både jag och Killberry är redo att satsa allt. Det högsta vi satsar på är Lag-sm och nydligen gjorde vi debut på vår första 90cm bana på klubbtävling och var den felfri grundomgång och omhoppning. Detta år ska bli bättre än bäst! Följ oss och våran väg mot toppen!

Ridskolans länk till honom



Bus bilder

2012-01-30 @ 15:52:42

Jag behöver hjälp

2012-01-29 @ 23:02:11
Jag behöver hjälp om benskydd!

Vit ponny, inga vita skydd. Senskydd av alla olika slag. Ska man köpa läder eller plats? Brunt eller Svart? Inte för dyra och helst ett helt set till alla 4 ben. Runt om bak, inte bara insida. Hjälp mig nu!




/Fanny

Nya läsare

2012-01-29 @ 22:32:57
Efter Ponnysannings länk, har massor av fler nya tittare tittat in. Hoppas några stannar! Hejsvejs!


KryckMongo här!

2012-01-29 @ 21:11:12

Yes, äntligen hemkommen från Södertälje sjukhus. Tyckte det gick fortare än vad det brukar göra.

Jag berättar från början. Jag började rida fram och det kändes bra. Tyckte dock att han var lite seg. Något framtung. När jag började galoppera hängde han ovanligt mycket i handen. Orkade inte riktigt bära sig.

Tog några skutt på krysset. Kändes bra. Hoppade på räcket och det var okej. Kom på oxern och han hoppar av för tidigt och får ena fram hoven i mellan hindret men det gick bra. Andra gången stannade han och han har aldrig stannat med mig. Sen kom jag en gång till och då tog han lika stort språng som första gången och jag tappade högra stigbygel. Så hänger på vänstersidan. Och Basse fick lite panik och vrider sig så jag åker av hastigt och "vrider" knät och foten ur stigbygeln. För har äckliga minnen från när jag/andra har fastnat i stigbygeln och blivit hängandes efter. Men det vart jag inte.

Låg ner och allt gjorde så ont. Aldrig känt en sån smärta som jag gjorde då, HÄMSK. Dem ringde ambulans och det tog dem 55 min innan dem kom. Fick jätte bra service av personal och gulliga ryttare. Stort TACK till SRK!!!

Fick massa filtar och dem kom med varma vatten flaskor för låg på marken i dessa 55 min och frös. Fram ridningen vart avstängt p.ga mig!! Tacka mig. Så folk fick rida fram i halva ridhuset och hoppa fram på hoppbanan.

Väl när jag kom fram till Södertäljes sjukhus så fick jag hjälp på nästan dirren. Känna och klämma och sen ligga i vilo rum i ca 1 timma innan jag fick komma till röntgen. Röntgen gick åt helvete. Gjorde så ont, skrek och grät som en gris! Sen var röntgen klar och sen tog det ett tag till. Kom fram till att det var en rejäl stukning med tanke på hur svullet mitt ben är från knä och till hela foten. Så dem lindade och gav mig kryckor.

 

Nu blir det VILA i en vecka för min del. Ska äta en massa tabletter och sen blir det försöka stödja på benet smått. Sen är det ULF Johansson kurs i helgen :D haha


Ambulans

2012-01-29 @ 19:58:00


Pay and jumpen gick inge vidare bra idag. Det gick tydligen vädligt segt inne på banan men tillslut hoppade Amanda upp för att rida fram. När hon hoppade 3-4e gången på hinder ramlade hon av och fassnade med benet i stigbygeln. Vart lång väntan på ambulans och Amanda vart väl omhändertagen.

Nu är dom påväg hem med ingen större fara. Vart en rejäl stukning från knä ner till tå. Amanda får senare berätta mer i detalj om hon vill.

/Fanny

Pay and jump

2012-01-29 @ 11:34:13
Godmorgon säger jag!

Amanda åkte iväg på Pay and jump för en halvtimme sen och vi får se hur det går. Tror mamma skulle filma med sin iphone. Kommer inte exakt vilka klasser Amanda skulle hoppa men 1-1.10m tror jag.

Snart ska jag ta mig till stallet för en fotografering med Elise och Katre tillsammans med sina fodervärds hästisar. Delar med mig lite av bilderna senare. Nu åker jag!


Dagens Ridning

2012-01-28 @ 22:22:34

Åkte till stallet runt 13 tiden. Möttes av en nyrakad Killberry, skönt! Hade bokat ridhuset 17-18.00 men helt plötsligt var det tomt och jag slängde på grejerna och gick in. Hade tänkt rida intervaller. Red fram han lång och låg. Otroligt vad fin han blivit. Körde lite 3 varv galopp och 1 varv skritt innan jag och katre bytte hästis en stund. Red hennes fodervärd häsr Robbie, var längesen jag red honom men det var hur kul som helst att rida riktig ponny.

Sedan bytte vi tillbaks och red i hagen, den där hagen är populär nu när det är snö. Finns inget roligare att öka upp för backen.

Sedan fick han stor frisering med man och lite ben!




Dagens Ridning

2012-01-28 @ 17:29:14

Hej alla Glada.

Idag var det leka som stod för schemat för mig och Basse. Så började med att jag red fram lite försiktigt i hagen i lugn trav. Sen var det dax för galopp. Super lugn och fin. Sen var det dax för att galoppera upp för baken i fullt ös. Gjorde det lite försiktigt förs eftersom att jag kände på mig att han kan vara rätt pigg och benen kan ta väggen lite var stans. Så tog en försiktig galopp upp och sen andra gången släppte jag lite mer. Basse vart över lycklig. Bocka och hade sig. Betyder ju bara lycka när han bockar så där.

Galopperade upp för beckan ca. 7 gånger. Vart super fin och mjuk av att bara ligga och löpa i galopp. Perfäkt konditions träning.













Ha en bra dag :)





28 januari

2012-01-28 @ 16:46:16

Hej! Som ni ser, så ser bloggen jätte konstig ut. vart något fel igår när jag pillade och det återställdes inte helt. Men jag ska vara hemma hela kvällen så då blir det fix! Bilder kommer straxt ut från dagens ritt!


magic brush

2012-01-28 @ 13:09:55

Idag skulle Elise åka till hööks, självklart skulle hon köpa magic brush till halva stallet. Nu får vi se hur det fungerar.



På hööks för 149 kr


Dressyr bildbomb från i sommras

2012-01-28 @ 11:47:44





















Full fart

2012-01-28 @ 11:33:27

HISS

2012-01-28 @ 01:15:38

Färgglada benlidnor och schabrak från hööks. Så kunna köpa alla färger, mest orange eller gul. Jätte coolt! Stort + till hööks!



Färg glada färger, schabrak - 229 kr  benlindor - 149 kr


God? Dag?

2012-01-28 @ 01:07:18
Hej alla läsare! Nu har det varit jätte dålig uppdatering idag, igår? Eftersom jag och Amanda är ensamna hemma så är det massor av andra sysslor som behövs göras. Först måste vi ta oss till stallet med buss, hunden ska ut på promenader osv. Men nu kommer mamma hem imorgon bitti och då blir det lite fart.

Just nu ligger jag och Amanda i sängen och ska sova i mamma och pappas säng, mysigt och busigt. Amanda kollar in nya hööks katalogen! Massor snyggt man vill ha! Imorgon blir det mycket stallet så uppdateringen kommer bli bättre!


Fredag

2012-01-27 @ 09:01:31

Sitter och dricker kaffe här, innan jag ska dra mig mot skolan. Känner mig lite små krasslig men får ta itu med det sen.

Marika tömkörde Basse igår ca. 35-40 min. Hon tyckte han var pigg och glad. Han hade bockat i galoppen lite men inge vilt :) Han hade kickat mot linan några gånger i början men sen var det inga problem med det.

Idag ska fanny rida lite dressyr och trimma lite lydnad. Det behövs alltid. Han kan vara super fin i mellangångerna. Men ibland blir han som en ål och slingrar sig ur det. Avsaktningarna kan gå bra ibland. Men det är mycket streta emot. Och gångsättningarna kan vara riktigt sega. Så det MÅSTE bli bättre!


Nej nu måste jag snart dra mig mot skolan.






öppet hus

2012-01-26 @ 15:44:27
Hej läsare!

Idag har jag öppet hus i skolan, Nynäshamns gymansium. Börjar 17.00 och ska stå i fotostudion i 1,5 timme sen får jag åka hem tror jag.

Imorgon är jag ledig så ska fixa massor på bloggen och sedan ska jag ta hand om basse också. Imorgon kväll ska vi ha filmkväll med några tjejer i stallet, mysigt!!

Idag fick basse bli tömkörd av marika, våran ridlärare. Tror det gick bra!

Bett

2012-01-25 @ 22:41:58
Hej! Tänkte prata lite bett här. Eftersom Killberry är otroligt känslig i munnen, får lätt sår osv. Så får han ha fasta ringar i bettet. På hans ridskoleträns jag tidigare ridit i så har han två-delat med fasta ringar.

Tillslut satte jag ihop ett eget träns av massor av delar jag hittade i våran garderob och tog detta bett vi hade i skåpet. Ett bett med fasta ringar, tvådelat med kopparrörliga delar. Första försöket var i lördags och det kände verkligen otroligt bra, han gick på fint och det märktes att han gillade det. Nu ska jag leta efter ett bett som är lite starkare så jag kan öva inte lätta övergångar samt saktare/snabbare så han kan lyssna bättre, självklart är jag försiktig.



Varning för skitigt bett!!


blingbling såklart!

Dagens hopp ridpass

2012-01-25 @ 21:34:31

Dagens hopp pass bestod av samma övning som förra veckan. Fast idag med hinderstöd och mer uppbyggt. Hoppade oxer med bom före och efter på böjt spår. Då oftast yttersidan kan försvinna när man svängen men jag tycker att jag lyckades idag :)

Basse gjorde förvånads fullt bra ifrån sig idag. Fick in både sidorna bättre idag. Yttersidan i vänstervarvet var inne för en gångs skull. Hoppade mycket bättre idag också men hade svårt att byta i vänservarvet också. Men det har med styrka också. Det tar sån tid även fast man vill att det ska fixas på en dag.





God morgon

2012-01-25 @ 08:50:22

Idag är det Onsdag och jag är ledig. Jag är nästan alltid ledig på Onsdagar och vill till stallet. Men eftersom att onsdagarna alltid består av lektion fö mig och Basse måste jag vänta till 6 tiden då jag åker till stallet. Jag rider i en grupp på Ridskolan som kallas tävlings grupp. Det är en grupp för dem som är ute och tävlar och vill vara med och rida t.ex. Lag i allsvenska eller något liknande. Det tas lite mer seriöst.

Jag och Basse ska rida div.II i Dressyr. Ska bli jätte spännande. Det är La.4 och Medelsvår C klass i dressyr så nu ska basse lyfta på fötterna :)

Sen blir det allsvenska i hoppning. Men kommer inte ihåg vilken div :)

Nu ska jag ta en promenad med hunden :)


HA en Bra dag :)


Dax att få upp konditionen!!

2012-01-24 @ 20:59:59





Yes, Jag har vart på ett svettigt pass på Friskis Medel pass här i våran lilla bys nya lokaler. Vart en liten promenad på 30 min innan, som en liten uppvärmning. Jätte fräsha lokaler och så. Hållt på med lite gym och lite jogging turer samt promenader. Men nu är det på allvar när fälttävlans säsongen ska dra igång. Det är ju till och med student tider för mig. Samt summer 2012!


Gör ni något speciellt för att hålla kondisen?








Stövlar

2012-01-24 @ 17:57:49

Från början ägde jag ett par tretorn advance stövlar som jag köpte i globen. Tror det höll i två år tills september då det gick sönder och jag fick ett par helt nya tillbaks. De ställde jag i källaren och ville verkligen inte använda dom. Försöka sälja men ingen nappde. Tillslut fick vi byta ut dom till ett par andra stövlar.

Då bestämde jag mig för ett par Cavallo winner plus. De var tydligen väldigt poplära och passar både dressyr och hopping och jag ville helst ha utan snöring för att sticka ut lite, vilket jag gärna gör! Tillslut fick vi special beställa då jag är väldigt smal i vaden. Har väntat länge på dom nu och hoppas att dom kommer i slutet av månaden!



/Fanny


24e

2012-01-24 @ 09:21:35
Hej alla läsare! Hoppas ni trivs här, annars. Säg till så fixar vi det!

Eftersom jag och Amanda går i skolan rätt mycket så blir det uppdatering på kvällen för det mesta. Det kommer snart poppa upp lite roligare inlägg här, hoppas jag.. :P

Idag är det jag som ska rida Basse, får se hur benet ser ut när jag kommer ner efter skolan. Hoppas svullnaden verkligen har gått ner.


Här är en bild på mig och basse dagen han kom hem till oss!

dagens ridning

2012-01-23 @ 22:15:18
Dagens ridning, Killberry.

Vi skrittade fram och travade fram självständigt. Han känns otroligt fin i bettet jag bytte till i Lördags och det rullade på fint. Vi började rida på volten och red över en bom och flyttade sedan undan för innerskäckeln, sedan gick vi över i galopp även och övade mycket på att hästen ska arbeta med bakbenen.

Sen började vi hoppa lite, höjde efter varje omgång och i slutet la vi till sista hindret som är med på min ritning. HAHA ta min stadig ritning med en nypa salt, är inte så stadig i handen.




Dagens ridpass

2012-01-23 @ 21:32:04

Kom till stallet och såg att folk hade ridigt i våra fina hagar som man kan galoppera i när det är snö. Så jag vart som ett litet barn. Bara älskar att leka och galoppera i snön. Tror att Basse också tycker de.

Men när jag öppnade boxen och skulle kolla såret så var det rätt svullet. :'( Så borstade och sen baddade jag av et med vatten och sprit. Så konstaterade jag att det får nog bara bli en skritt dag idag för att få ner svulnaden.



Söta Basse efter en mysig snöig uteritt





Häst räddades ur vak

2012-01-23 @ 18:42:23

Hästen vandrade ut på den frusna sjön, 20 meter ut brast isen. 
Räddningstjänsten fick såga upp isen hela vägen till land för att rädda livet på djuret.



Veckans planering

2012-01-23 @ 17:30:41

Här kommer våran vecko planering. Tycker själv att det är väldigt viktigt. Så man ser vad man gör. Så det inte blir ridhuset VARJE dag. Det är väldigt viktigt för oss att variera underlag. För som fälttävlans häst måste man vara stark i ligamenten.

Måndag: Amanda: Rida ut/ konditions träna lite i snön.
Fanny: Hoppning på Killberry

Tisdag: Fanny rider lösgörande dressyr med lydnad.

Onsdag: Amanda hoppar

Torsdag: Amanda skrittdag

Fredag: Fanny rider Basse dressyr

Lördag: Amanda trimmar lite lydnad/ joggning innan tävlingen
Fanny rider lite intervaller på Killberry.

Söndag: Södertälje P&J










Njut av livet


Kvälls öppet

2012-01-23 @ 09:28:57

Roffes pris i måndags ska diskuteras öga mot öga!!
 Idag kl 23.00 på tv4 i programet Kvällsöppet är det debatt om just detta. De som medverkar är bla Helena Lundbäck och Lars Anrell.

Kan bli spännande,




Ulf Johansson

2012-01-23 @ 09:18:12

Helgen 4-5 februari hålls en inomhus terrängkurs för den populära A-tränaren Ulf Johansson med 4 ridpass.

Lördag förmiddag är det markarbete och lite banhoppningshinder och på eftermiddagen hoppning och igångsättning på terränghinder. Söndag förmiddag är det teknikträning över specifika terränghinder och på eftermiddagen avlutas kursen med terrängbana inomhus.

Kommer bli jätte kul. Måste träna lite terräng nu innan tyskland. Aldrig tränat för han men har kollat på många kurser som han har haft när jag inte haft någon häst igång. Men nu är det min tur :)


Sång i stallet

2012-01-22 @ 20:13:38

Låt videon tala för sig själv


Dagens Ridning

2012-01-22 @ 18:39:22

Dagens ridning, Basse.

Kom till stallet vid 13 tiden och tog in han från hagen. Började borsta, hittade ett sår på högra bak precis över senan. Så det var bara på med sprit och plåstra på men hans bakben är inte att leka med när han kickar.. Men fick lite hjälp och Amanda kom ner och tittade.

Kom ut i snöstormen tillslut och vi red bort till varpaplan och travade runt där. Rätt okej underlag. Och han kändes jätte fräsch i båda sidorna och allt flöt på väldigt bra. Skrittade tillbaks och på stallvägen höll jag på att ramla av för han blev rädd för något som inte fanns. Dessutom stod ett par tjejer och fotade precis där han "såg" något men jag fick tillslut hoppa av och gå med honom sista biten. Väl i boxen fick han för sig att smita ut och springa med kompisarna till hagen men fick stop på han i sista minuten. Vet inte alls vad som hade flygigt in i hans huvudet idag.

Inga bilder tyvär då de ligger på mobilen men kommer upp senare kanske.

Nu ska jag sitta hela kvällen och försöka fixa lite med designen så vi får upp lite "knappar" Sen blir det att städa rummet och imorgon är det ju skola. Ska även försöka knåpa ihop lite inlägg :)


Pay and Jump

2012-01-22 @ 13:43:36





Den 29/1, helgen som kommer, åker jag och Basse på årets första "tävling". Dock är det ju bara en Pay and Jump men jag tycker det är en bra början på året. Börjar med en 100 och 110 cm klass. Super kul!


Söndag

2012-01-22 @ 12:42:10
Godmorgon!
Idag är det min tur att rida på basse. Tänker snart åka upp och kameran åker med så får ni lite bilder sen. Vi hörs när jag kommit hem och ridit!

Om mig, Amanda

2012-01-22 @ 11:40:07

Jag Amanda är själva storasystern. Bossen! är 18 år och bor i en liten håla 6 mil utanför Stockholm. Jag bor tillsammas med Min mamma, pappa och min lilla syster som också driver denna blogg med mig. Sen har vi även en labrador som är 8 år och sen har vi Basse och en liten bonus häst som syrran fodervärdar.  

Jag pluggar till Frisör. Går sista året och tar studenten till sommaren. Sen är det 3000 timmar kvar som jag ska jobba innan det är gesäll. Så jag får se vart livet tar mig. Måste ju ha hästarna i mitt liv.






Dagens Ridning

2012-01-21 @ 23:46:32
Hej nya läsare, välkomna!

Nu är äntligen bloggen igång! Designen är rätt tråkig men det får bli sålänge. Som sagt så åkte vi ner och fotade idag, gick bra tycker jag. Både jag och Amanda fick lite egna bilder och tillsammans.

Vid 17 tiden åkte jag ner igen med Marika för att rida Killberry i ridhuset. Hade bytt bett till en 6 delat med D-ringar, ska visa bild senare då det är svårt att förklara. Men han kändes hur fin som helst. Allt flöt på bra efter lite uppvärmning. Enkelt att byta varv, hade formen kvar i övergångar och körde förvänd jätte bra! Nöjd tjej, och på måndag blir det hoppning!


Mariam och Korweta gjorde oss sällskap i ridhuset!


Tröttis


Han gick väntade på att få komma in och äta i sin spilta. Massor av morötter fick han också!

Dagens rid och foto

2012-01-21 @ 21:53:32

Idag är det Lördag och det känns som om denna blogg börjar komma på fötter (Y)

Jag och syrran bestämde oss för någon dag sen att det var dax att fota hästar. Så idag har vi gjort det. Vi åkte till stallet runt 12 tiden och jag satte igång med knoppning. Sen messar Fanny om att jag måste komma. Då är hennes knoppar KAOUS. Förlåt syster men ajajaj.. Känner mig så besviken på henne när det ser så förtääääskigt ut. Så jag fick börja knoppa om.. Tillslut kom vi igång med fotograferingen och det gick bättre än vad jag hade förväntat mig.




Sen kom jag in i stallet och slängde på skydd och dressyr sadeln och in i ridhuset. Red i ridhuset ca. 40 min. Hade oskodda ridbyxor på mig idag och det är ingen hitt när man ska försöka leka dressyr tant. Men Basse kändes som normalt idag. Blir bara starkare och starkare i galoppen så det ska bli riktigt kul sen när han börjar bli stark så får man mer Power i galoppen:) Vänster galoppen känns som en punkterad bil. Hackig och dan för att han inte orkar men det blir snart bra hoppas jag :) Svårt och konditions träna nu när det bara är is över allt. Man vill ju ha lite snö som man kan galoppera i!!

Super nöjd vart jag som ryttare med dagens arbete. Så gick in i stallet.


Trevlig Helg


Hästar vi minns

2012-01-21 @ 21:22:35

Wiktor hade vi i 2 år då jag kände att jag (Amanda) inte kom längre i utbildningsmässigt. Så jag köpte en ny ponny. Silver Moss. En riktig stjärna som både gått EM, NM och mass SM i fälttävlan. Jag och Fanny vart som sålda i henne. Så vi hade båda hästarna ett tag innan vi hittade rätt Familj till Wiktor.

Mossan och jag starta p-90 klass med tränade medelsvårt då vi hade lite problem med hoppningen. Ett Lag-SM han vi med också :)

 








En vacker dag när jag (Amanda) kom till stallet låg Mossan och sov. Jag väckte henne och hon var sne i hela högersidan. Hennes läpp och ena örat började hänga lite. Jag skulle bara skritta så jag tänkte att jag sitter upp och kollar. Det kanske bara är för att hon har sovit lite. Men när jag sitter upp känns det som om Mossan inte har någon kraft alls och helt vinglig. Så jag ringer in till min tränare som står och mockar du måste komma ut och kolla. Så hon kommer ut och hon sa det. Sitt av för det är nått som inte stämmer. Så vi ringde distriktaren. Hon kunde inte göra något än att ringa Ulltuna. Det var som en chock för oss alla. Allt gick så fort. Det vart värre och värre för varje minut som gick. Dem misstänkte att det var en stroke. Men när vi kom till Ulltuna lastade vi av och gick in i en box. Hon var på Ulltuna i 1 hel lång vecka som kändes som 3 månader. Dem kunde inte hitta någon (?) Men sen en dag fick Mossan chansen att bli röntgad av Sveriges 3 bästa häst hjärn veterinärer. Dem hittade en störning på nervbanan 7 och 9. Den som styr balans och fukten i öga och mun. Det såg inte så ljust ut för henne men vi ville ha hem henne då hon hade blivit bättre men in mina ögon såg så mycket sämre ut när vi lämnade henne. Men vi fick hem henne. Hon både ramlade in i transporten och ur. Vi hade henne hemma i ca. 1 ½ vecka. Då vi mata och gav ögon droppar. Hon rullade fast i boxen två gånger och ena gånger tror jag att nacken nästan gick av men det gjorde den inte. Ögonen rullade konstant på henne och det var så sjukt jobbigt för oss att åka upp till henne varje dag och se henne lida så mycket. Mamma och Pappa sov i stallet för att vakta henne. Men efter den natten bestämde vi oss att hon förtjänar inte det här. Så det var sin tur att vi sa adjö

Vila i frid våran fina prinsess


Bloglovin

2012-01-21 @ 09:41:44
Följ våran blogg med Bloglovin

Hästar vi minns

2012-01-18 @ 20:38:57

Vi har haft många hästar genom de 6 åren vi har haft egen häst. 4 st på 6 år är rätt mycket vad jag tycker.

Det började väl med att vi tjatade på våra föräldrar. Vilket alla hästtokiga gör. Tillslut gav dom sig och vi tittade på lite hästar. Den tredje hästen vi åkte och provred hade ingen bild i annonsen men när man läste texten om honom kunde man se sig en bild framför sig. Stor svart/brun valack, lite kraftig. Vi fassnade direkt och provred några gånger tills han gick igenom bestiktningen på strömsholm. Lägg märke till en underbara svansen ;)








Gårdagens Hoppträning

2012-01-18 @ 10:12:05
Igår var det Hopp träning för Helena som gällde.

Jag var lite stel och kände mig inte alls i rytm till Basse igår. Ibland kan det kännas så. Men jag kämpade som en gnu kändes det som. Jag var tvungen att bli mjukare och rörligare.

Hoppade Mycket galopp bommar på böjd linje sen trav hoppade vi hinder med bom innan och samma i galopp. Super fin var han!! Blir så glad av att mitt arbete som jag och syrran har lagt ner. Det lixom ger något. Han försvann ut lite i höger bogen när jag red och vi försökte rätta till det hela tiden och tillslut gjorde han det så han började till och med hoppa ordentligt. Såg frambenen i min ögonvrå!


Sen pratade jag och Helena om att hon kanske skulle behandla han och hon tyckte inte det än eftersom att han är så fin nu. Så vi ska vänta tills slutet på Mars, då innan vi drar till Tyskland på träning och tävling.

Mamma filmade igår men det vart inge bra filmer :( Så kanske kommer upp någon då :)

Fannys första inlägg

2012-01-17 @ 18:29:35
Hej! Tyckte väl att det var min tur att blogga lite. Imorgon ska jag förmodligen fixa en snygg header som vi kan ha tills vi tagit några nya fina foton på oss tillsammans.

Igår red jag killberry i tävlingsgruppen. Vi hade mark och red på bommar. Jag fick kämpa hela lektionen att hålla upp han tunga huvud så han kunde börja bära sig själv och på slutet gick det riktigt bra. Har också märkt vilken skillad det har blivit sen jag började rida honom. Hans svåra varv och plötsligt blivit det det lätta och det går hur bra som helst. Nu måste vi bara träna upp det andra varvet som blivit svårare.

Friserade även lite också. Eller amanda, katre och elise lyckade jaga bort mig så det kunde klippa hans lugg. Börja gråta för det vart så fult.. Sen klippte jag av massa hovskägg. Förstår inte hur man kan låta en ponny gå med så mycket skägg på benen.




vart otroligt hackigt men vad ska man göra? Ska klippa mer nästa gång jag kommer till stallet. Vilket blir torsdag.

Hopptränings filmer

2012-01-17 @ 15:12:14








Tisdag 17 Januari

2012-01-17 @ 14:09:02

Igår red jag ut på Basse. Går bättre att rida nu när det är lite mer snö. Helt värdelös när det bara är is. Brodden funkar liksom inte då..

Men i alla fall. Red på en stor gräsplan och innan jag kom dit kände jag att jag var förföljd av något. Japp, en räv. Ringde mamma i panik och frågade om den kunde börja jaga mig och bli aggressiv men nej sa hon den är nog räddare för dig än vad du är för den. Så jag red tillbaka så jag kom till den här planen och då såg jag inte ett skymt av räven. Så kom till gräsplanen. Då sitter den där. Räven satt och kolla och lekte medans jag och Basse red där i 30 min. Så fort jag red emot den så flyttade den på sig. Super Söt!!

Sen var det dax för mig och Basse att rida hem. Vart ett ordentligt galopp arbete för Basse och han blir så pigg när jag rider på öppna banor så där. Men det hade jag nog också blivit. Till och med jag älskar det!

När vi red tillbaka följde räven fint efter oss igen 1 km. Super söt räv måste jag säga. Tror han kände sig lite ensam :(

Ikväll blir det hoppträning för min hopptränare Helena. Helena är även min massör till hästen. Hon brukar känna och klämma på han när något inte känns riktigt bra. Nu var det länge sen hon kände men det behövs inte när han är så fin och sist hon kände var han super fin. Helena har hjälp mig super mycket och hon hjälpte mig otroligt mycket när jag hade ponny. Hur jag skulle rida och lägga upp allt eftersom att hon själv är en fälttävlans ryttare. Tränar även terräng för henne.






RSS 2.0