Massa videos från träning med marika

2012-03-04 @ 20:37:29
Ingenting av videosarna ligger i ordningen men ni får chansen att se vilken nivå vi ligger på. Ganska ostadigt i galoppen tycker jag för tillfället och vi har stora problem med att landa i rätt galopp, speciellt från vänster till höger. Men det menas med att vi har något att kämpa för och öva på. Detta var alltså i lördags.

Kom gärna med tips och övningar på att kunna byta galopp, har testat det mesta. Byta över ett litet hinder är det vanliga men inget händer. Ge gärna tips om vad jag ska göra när han landar i fel osv!


/ Fanny

Kommentarer
Postat av: Jasmine<3

De var de jag valde mellen ;) Lime och orange ;) GILLLLLLA !!! <3

2012-03-04 @ 21:19:08
URL: http://ungponnyryttaren.blogg.se/
Postat av: SHUNi- hästblogg

Massa bilder uppe från tävlingen i helgen! kolla gärna in och kommentera så blir jag superglad :D

2012-03-04 @ 21:35:16
URL: http://shuni.blogg.se/
Postat av: Daniela

Tävlar ni fälttävlan? :)

2012-03-04 @ 22:28:03
URL: http://upplandsryttarnas.blogg.se/
Postat av: Mikaela - RYTTARDUON

Tror att det kommer bli lättare för honom att byta när han fått mer styrka i galoppen. För precis som du säger är det ganska ostadigt galoppen. Vilket man kan se då han inte har speciellt mycket galopp öht, den är ralativt svag och "dålig" just nu. Vet precis hur det känns då Cagas galopp inte heller varit den bästa utan det har krävts väldigt mycket för att få den så pass runt, bärig och stark som den är nu. Så som sagt jag tror det kommer flyta på lättar eju starkare han blir i galoppen. Så försök stärka galoppen så mycket som möjlighet hela tiden :) Generella tips på att få hästen att byta galopp är ju att stötta ytter och trycka på lite, men annars har jag inge direkta tips.



Tips för att stärka galoppen har jag iaf:

1) Rid mängder med galoppfattningar/avsaktningar, men tänk på att dessa ska vara väl förberedda och i balans med bibehållen form

2) ut och klättre i backar så mycket det går, främst i galopp men även skritt är bra för att träna styrka i bakkärran

3) Rid mycket framåt och öva på att bara ta tillbaka med sitsen och var noga med att behålla bjudningen, även om det ska gå långsammare så ska de fortfarande vara med lika mycket energi och bjudning.



Hoppas det var till lite nytta i alla fall :)

2012-03-05 @ 09:45:42
URL: http://ryttarduon.blogg.se/
Postat av: sara

sv. Tack! Ja tur med vädret också! :D

2012-03-05 @ 10:03:47
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Mikaela - RYTTARDUON

Svar: Vad härligt att du kunde få lite nytta av tipsen :) har ju som sagt haft lite samma problem med min egen. Alltid bra när man kan hjälpa varandra. Vad roligt att ni fick en bättre känsla idag :) allt går bara man vill och är villig att lägga ner lite extra tid!

2012-03-05 @ 22:30:10
URL: http://ryttarduon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0